Κριτική ταινίας : Damaged

Το Damaged (Η Άκρη του Νήματος) του Terry McDonough, παρά την πολλά υποσχόμενη υπόθεση, δυσκολεύεται να προσφέρει τις συγκινήσεις και το σασπένς που περιμένει κάποιος από ένα αστυνομικό θρίλερ.

Ενας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σικάγο λαμβάνει μια κλήση ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίστηκε στη Σκωτία. Οι σκηνές του εγκλήματος ταιριάζουν με εκείνες των ανεξιχνίαστων δολοφονιών που χρονολογούνται εννέα χρόνια πριν, όταν πέντε γυναίκες δολοφονήθηκαν βάναυσα στο Σικάγο, μία από τις οποίες ήταν η κοπέλα του.

Κληθείς να συμβουλευτεί τον Σκωτσέζο επικεφαλής επιθεωρητή Κέσλερ, ταξιδεύει στη Σκωτία. Ο Κέσλερ αναθέτει στον Λόουσον να εργαστεί μαζί με τον τοπικό ντετέκτιβ, για να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει την πιθανή σχέση μεταξύ όλων των υποθέσεων εγκλήματος.

Ο Λόουσον ξεκινά μια προσωπική αποστολή για να λύσει την υπόθεση που τον διέλυσε και να απαλλαγεί από τους δαίμονές του, πιάνοντας τον υπεύθυνο. Η έρευνα παίρνει νέα τροπή όταν εμφανίζονται καινούρια στοιχεία, καθώς όλοι παλεύουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος

Το Damaged είχε όλα τα συστατικά για ένα συναρπαστικό θρίλερ, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Παρά τη δύναμη των σταρ Samuel L. Jackson και Vincent Cassel, η ταινία δυσκολεύεται να δεσμεύσει το κοινό της καθώς η εκτέλεση στερείται φινέτσας.

Ο ρυθμός της ταινίας δεν είναι σωστός, με μια αργή αρχή που δεν καταφέρνει να χτίσει την απαραίτητη ένταση για ένα θρίλερ αυτού του είδους. Ενώ το σενάριο και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αξιοπρεπείς, δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν την έλλειψη σασπένς και την προβλέψιμη αφήγηση.

Παρά το γεγονός πως οι Samuel L. Jackson και Vincent Cassel δίνουν αξιέπαινες ερμηνείες, οι χαρακτήρες τους μοιάζουν ανεπαρκώς αξιοποιημένοι, χωρίς ουσιαστική εμπλοκή. Αντ’ αυτού, το επίκεντρο μετατοπίζεται σε άλλους ρόλους.

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της ταινίας είναι η εξάρτησή της από τα κλισέ και τις προβλέψιμες τεχνικές πλοκής, με αποτέλεσμα η αφήγηση να μοιάζει ανέμπνευστη. Επιπλέον, τεχνικές πτυχές, όπως ο φωτισμός και το μοντάζ με κάποιες αστοχίες, μειώνουν περαιτέρω τη συνολική εμπειρία θέασης.

Εν κατακλείδι, το Damaged (Η Άκρη του Νήματος) του Terry McDonough αναδεικνύεται σε ένα μέτριο θρίλερ που παρά τις δυνατότητές του, πέφτει θύμα των δικών του αδυναμιών. Με τις κλισέ ανατροπές της πλοκής και την ανέμπνευστη σκηνοθεσία του, αποτυγχάνει να διακριθεί στο πολυπληθές τοπίο των αστυνομικών θρίλερ.

Σκηνοθεσία: Wes Ball

Πρωταγωνιστούν: Samuel L. Jackson, Vincent Cassel, Gianni Capaldi, Laura Haddock, John Hannah και Kate Dickie

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..