Κριτική Ταινίας : Devotion

Το Devotion του J.D. Dillard είναι μια απλή βιογραφική ταινία, με μια ενδιαφέρουσα ιστορία που αξίζει να ακουστεί.

Το 1950, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος απειλεί την διεθνή ειρήνη, δύο νεαροί πιλότοι γίνονται αποδεκτοί σε μία ελίτ στρατιωτική μονάδα για εκπαίδευση. Ο ένας είναι ο Τομ Χάντνερ, ένας κομψός τυπικός Αμερικανός στρατιώτης. Ο άλλος είναι ο Τζέσι Μπράουν, ένας παθιασμένος και ταλαντούχος πιλότος, και ο πρώτος Αφροαμερικάνος που θα πετάξει σε μάχη για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκινώντας μαζί στην μοίρα VF-32, ο Τομ και ο Τζέσι θα φτάσουν στα όριά τους για να γίνουν οι καλύτεροι πιλότοι μάχης, εκπαιδευόμενοι σε τελευταίας τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη και προετοιμαζόμενοι για την μάχη.

Μια ταινία βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία, καλοφτιαγμένη και ενδιαφέρουσα, αν και με αρκετά προβλήματα στον ρυθμό της. Αφηγείται την ιστορία μιας φιλίας που ξεπερνά τα φυλετικά εμπόδια και τις προκαταλήψεις, σε μια εποχή που ήταν πιο εμφανή από ποτέ. Ένα όμορφο, στιβαρό δράμα, σχεδόν στα όρια του κλασικού, με μόνο ελάττωμα τη μονότονη αφήγηση και τη μεγάλη διάρκεια.

Οι χαρακτήρες είναι λακωνικοί και συγκρατημένοι σαν αληθινοί στρατιώτες, για τους όποιους η πειθαρχία είναι το παν. Ο Jonathan Majors και ο Glen Powell, πρωταγωνιστές της ιστορίας, δίνουν αξιέπαινες ερμηνείες, με τη σχέση τους να αποτελεί το επίκεντρο από την αρχή και να γίνεται η κινητήριος δύναμη της αφήγησης.

Το Devotion του J.D. Dillard είναι ένα αρκετά καλό ιστορικό, πολεμικό δράμα, χωρίς να γίνεται ποτέ μια εξαιρετική ταινία.

Σκηνοθεσία: J.D. Dillard

Πρωταγωνιστούν: Glen Powell, Jonathan Majors, Thomas Sadoski, Serinda Swan, Joe Jonas, Joseph Cross, Christina Jackson, Daren Kagasoff, Spencer Neville

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..