Κριτική Ταινίας : Don’t Worry Darling

Το Don’t Worry Darling (Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου) της Olivia Wilde είναι μια ταινία που παγιδεύτηκε στις φιλοδοξίες της.

Αμερική δεκαετία 1950: Η Άλις και ο Τζακ έχουν την τύχη να ζουν σε μία ονειρική κλειστή κοινότητα, που φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα. Όσο οι σύζυγοι απασχολούνται με το μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών», οι γυναίκες περνάνε τον χρόνο τους απολαμβάνοντας μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Μόνη απαίτηση είναι η διακριτικότητα και η αφοσίωση όλων στο σχέδιο. Όταν η Άλις αντιλαμβάνεται τη νοσηρή φύση της κοινότητας, αρχίζει να απαιτεί εξηγήσεις. Πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει για να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε αυτόν τον παράδεισο;

Καλογυρισμένες σκηνές και ένα καλοδουλεμένο, ενδιαφέρον σενάριο συγχωνεύτηκαν σε μια ταινία που τελικά παραμένει προβλέψιμη και ρηχή. Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας είναι οι εξωτερικές διαμάχες της, φαίνεται το κλίμα που επικρατούσε να περνάει και στη ροή της, έστω και υποσυνείδητα, και η χημεία των πρωταγωνιστών, όπως και οι ερωτικές σκηνές, μοιάζουν αμήχανες.

Ο διευθυντής φωτογραφίας, όπως και οι υπεύθυνοι για τα κοστούμια και την παραγωγή, κάνουν εξαιρετική δουλεία. Η Florence Pugh είναι καταπληκτική. Ο Harry Styles δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός, απλά δεν ξεχωρίζει. Ένα μεγάλο λάθος, είτε του ίδιου είτε της ταινίας, είναι ότι από την αρχή μοιάζει σαν να κρύβει κάτι. Δεν είναι η εικόνα του οικογενειάρχη που διαταράσσεται απότομα από τις αποκαλύψεις στα μάτια της γυναίκας του και τα δικά μας, για να μπορεί να σταθεί η ταινία.

Το Don’t Worry Darling (Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου) της Olivia Wilde είναι μια φιλόδοξη ταινία, με μια πολυεπίπεδη ιστορία και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία απλά δεν ταιριάζουν όλα μαζί.

Σκηνοθεσία: Olivia Wilde

Πρωταγωνιστούν: Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne, Nick Kroll και Chris Pine

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..