Κριτική Ταινίας : Elvis

Το Elvis του Baz Luhrmann είναι μια εντυπωσιακή, γρήγορη και αντισυμβατική βιογραφία.

Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ, μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ. Η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϊ και του Πάρκερ, των οποίων η σχέση μετρά πάνω από 20 χρόνια, από την ανάδειξη του Πρίσλεϊ μέχρι την εκτίναξη της φήμης του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την “απώλεια της αθωότητας” στην Αμερική. Στο επίκεντρο αυτής της διαδρομής βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Μια ιδιόμορφη βιογραφική ταινία με εκπληκτικά γραφικά και εξαιρετικά ασταθές και γρήγορο μοντάζ, το Elvis αφηγείται την ιστορία του Έλβις από την οπτική γωνία του κακού, του μάνατζερ Τομ Πάρκερ, ο οποίος προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την πλευρά του όταν κάποιοι τον “κατηγορούν” για τον θάνατο του Έλβις.

Ο κακός της ιστορίας όμως είναι ένας μονοδιάστατος κακός και η αφήγησή του αποδυναμώνει τον Έλβις σε έναν παράπλευρο χαρακτήρα, που απλά τον εκμεταλλευόντουσαν σε όλη την ζωή. Χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κάτι αρνητικό για την ταινία, απλά ο θρύλος ίσως δεν μοιάζει και τόσο θρύλος τελικά.

Μέσα σε αυτή την ιδιόρρυθμη αφήγηση, ο ρόλος του Hanks μοιάζει εξίσου σημαντικός με αυτόν του Elvis, αλλά δεν επισκιάζει ποτέ τον Austin Butler που αποδεικνύεται εξαιρετικός στον ρόλο του.

Το Elvis του Baz Luhrmann βάζει την αισθητική πάνω από όλα, αλλά παραμένει πληθωρικό σε κάθε πτυχή του.

Σκηνοθεσία: Baz Luhrmann

Πρωταγωνιστούν: Kelvin Harrison Jr., Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery, David Wenham, Luke Bracey, Xavier Samuel, Chaydon Jay

Στους κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..