Κριτική Ταινίας : Empire of Light

Το Empire of Light (Η Αυτοκρατορία του Φωτός) του Sam Mendes είναι μια εντυπωσιακή οπτικά ταινία με συγκινητική ιστορία, αλλά στερείται συναισθηματικού βάθους.

Με φόντο μία παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας στις αρχές των ‘80s,η Hilary, που εργάζεται σε έναν παλιό κινηματογράφο και ταλαιπωρείται με θέματα ψυχικής υγείας, συναντά τον νεαρό Stephen, που έχει μόλις πιάσει δουλειά στο σινεμά. Οι δύο πρωταγωνιστές μοιράζονται την ίδια ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και μέσα από την παράξενη και τρυφερή τους σχέση θα βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της κοινότητας.

Μια συγκινητική ιστορία που εστιάζει στη σχέση μεταξύ δύο περιθωριοποιημένων φιγούρων, του Stephen και της Hilary, με φόντο τη Βρετανία της δεκαετίας του 1980. Η κινηματογράφηση είναι όμορφη και αποτυπώνει την ουσία της εποχής. Όμως, ενώ ο Sam Mendes κάνει εξαιρετική δουλειά για να ζωντανέψει αυτόν τον κόσμο, η ταινία φαίνεται να μην μπορεί να αποτυπώσει ειλικρινά κάποια κομμάτια της, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων θεμάτων όπως η φυλετική βία και η ψυχική υγεία, τα οποία δεν είχαν το απαραίτητο συναισθηματικό βάθος για να λειτουργήσει το δράμα.

Η Olivia Colman και ο Michael Ward δίνουν δυνατές ερμηνείες ως Hilary και Stephen αντίστοιχα. Ωστόσο, η προβλέψιμη πλοκή και οι αδύναμοι διάλογοι εμποδίζουν την ανάπτυξη των χαρακτήρων, επηρεάζοντας τη συναισθηματική επίδραση της ταινίας.

Το Empire of Light (Η Αυτοκρατορία του Φωτός) του Sam Mendes είναι μια καλοφτιαγμένη, αλλά προβλέψιμη ταινία, με καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές της και όμορφη κινηματογράφηση.

Σκηνοθεσία: Sam Mendes

Πρωταγωνιστούν: Olivia Colman, Michael Ward, Toby Jones, Tanya Moodie, Crystal Clarke, Tom Brooke, Colin Firth

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..