Κριτική Ταινίας : Eternals

Το Eternals της Chloé Zhao είναι μια διαφορετικής αισθητικής ταινία του MCU, που θέλει να μιλήσει για την ανθρωπιά και τον ηρωισμό, αλλά χάνεται στις εξηγήσεις.

Η ταινία “Eternals” των Marvel Studios καλωσορίζει μια ενθουσιώδη νέα ομάδα Υπερηρώων του MCU, τους αρχαίους εξωγήινους που ζούσαν στη Γη μυστικά για χιλιάδες χρόνια. Ακολουθώντας τα γεγονότα της ταινίας «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», μια απροσδόκητη τραγωδία τους αναγκάζει να επανενωθούν εναντίον των πιο αρχαίων εχθρών της ανθρωπότητας, των Deviants.

Η πιο μοναδική και οπτικά εντυπωσιακή ταινία της Marvel, είναι μια γενναία προσπάθεια να πει κάτι καινούριο στο επιτυχημένο σύμπαν, αλλά τελικά υποκύπτει στην ίδιά της τη φιλοδοξία, αφού “ξεχνάει” να διασκεδάσει τους θεατές της. Ο ρυθμός και η ιστορία αποτελούν τα αδύνατα κομμάτια της που δεν μπορεί να τα κρύψει πίσω από τη μαγευτική εικόνα και το εντυπωσιακό καστ της.

Το καστ είναι αρκετά καλό, με τις Salma Hayek και Angelina Jolie να μην αξιοποιούνται αρκετά. Απο την άλλη, οι απόφοιτοι του Game Of Thrones, καθώς και η κεντρική πρωταγωνίστρια, Gemma Chan, είναι αρκετά καλοί, με τους Kumail Nanjiani και Harish Patel όμως να κλέβουν την παράσταση.

Το Eternals της Chloé Zhao είναι μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στην ευαισθησία της οσκαρικής σκηνοθέτριας και τη μηχανή της Marvel, αλλά δεν προλαβαίνει ποτέ να πει μια συναρπαστική ιστορία.

Σκηνοθεσία: Chloé Zhao

Πρωταγωνιστούν: Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan Don Lee, Harish Patel, Kit Harington, Salma Hayek και Angelina Jolie

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..