Κριτική ταινίας : Expend4bles (Οι Αναλώσιμοι 4)

Το Expend4bles (Οι Αναλώσιμοι 4) του Scott Waugh συγκεντρώνει ένα ετερόκλητο καστ από action stars, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή του για νοσταλγική διασκέδαση.

Στην τέταρτη περιπέτειά τους, οι «Αναλώσιμοι» αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του κόσμου, η ομάδα που αναλαμβάνει δράση την ύστατη στιγμή. Αυτή τη φορά, το στιλ και οι τακτικές της νέας γενιάς «αναλώσιμων» θα δώσουν νέο νόημα στη φράση «νέο αίμα».

Η ταινία συνδυάζει τη νοσταλγία με μια σύγχρονη ατμόσφαιρα δράσης, απευθυνόμενη τόσο στους παλιούς φαν όσο και σε νέους. Τα γνωστά πρόσωπα και τα εκρηκτικά σκηνικά συμβάλλουν σε μια ικανοποιητική κινηματογραφική εμπειρία. Δυστυχώς όμως, η ταινία παραπαίει σε διάφορους τομείς. Η πλοκή είναι μη πειστική και οι διάλογοι αγγίζουν τα όρια του παραλόγου. Το μοντάζ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ενώ υπάρχουν ζητήματα με τον ηχητικό σχεδιασμό, τα οποία είναι δύσκολο να αγνοηθούν. Ένα αξιοσημείωτο μειονέκτημα είναι το soundtrack, το οποίο δεν καταφέρνει να απογειώσει τις σκηνές δράσης.

Ωστόσο, ακόμα και με αυτές τις ατέλειες, ο Jason Statham αναλαμβάνει τα ηνία ως πρωταγωνιστής, και ενώ η ταινία μπορεί να βαδίζει σε γνώριμα κλισέ εδάφη, παραδόξως δεν μειώνεται η συνολική απόλαυση. Οι σκηνές δράσης είναι οπτικά ελκυστικές και παρόλο που η ιστορία είναι απλοϊκή, ταιριάζει στον σκοπό της ταινίας.

Σε αυτή την τελευταία ταινία, το Expend4bles (Οι Αναλώσιμοι 4) του Scott Waugh, η φόρμουλα του franchise παραμένει ανέπαφη, προσφέροντας μια οικεία αλλά διασκεδαστική εμπειρία.

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren, Andy Garcia

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..