Κριτική Ταινίας : Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (Φανταστικά Ζώα – Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ) του David Yates είναι μια καλά σκηνοθετημένη, αλλά μουντή ταινία, η οποία δεν έχει τίποτα να πει, όσο και αν προσπαθεί.

Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ απειλεί να κατακτήσει τον έλεγχο του μαγικού κόσμου. Αδυνατώντας να τον σταματήσει μόνος του, εμπιστεύεται τον Μαγικοζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ να ηγηθεί μίας ομάδας θαρραλέων μάγων και μαγισσών και ενός φούρναρη σε μία επικίνδυνη αποστολή, όπου αντιμετωπίζουν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την διαρκώς αυξανόμενη λεγεώνα των ακολούθων του Γκρίντελβαλντ. Με το ρίσκο όμως να είναι υψηλό, πως θα μπορούσε ο Ντάμπλντορ να παραμείνει στο παρασκήνιο;

Οι ταινίες Fantastic Beasts ξεκίνησαν με τις καλύτερες προδιαγραφές ως το spin off ενός επικού franchise, το οποίο σημάδεψε την παιδική ηλικία πάρα πολλών σε όλο τον κόσμο. Η δημιουργός του, λοιπόν, προσπάθησε να επεκτείνει αυτόν τον κόσμο των Μάγων, με τον πιο βαρετό και περιττό τρόπο που θα μπορούσε κανείς να το κάνει.

Οπτικά, ο David Yates δεν απογοητεύει. Υπάρχουν συναρπαστικές σκηνές δράσης και εντυπωσιακά οπτικά εφέ…αλλά όλα είναι γκρι. Η πλοκή, όμως, εκτός από προβλέψιμη είναι και πάλι περίπλοκη, όπως και των προηγούμενων ταινιών του συγκεκριμένου franchise. Σαν ιστορία, δεν μπορεί να σταθεί μόνη της αφού προϋποθέτει κάποιος να έχει δει τις προηγούμενες ταινίες για να καταλάβει τι παρακολουθεί σε αυτήν. Και όσο και αν ζούμε στον κόσμο των franchises, δεν παύει να είναι απαραίτητο να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος σε όλα.

Οι παλιοί χαρακτήρες παραμερίστηκαν για να δώσουν χρόνο σε νέους, που και αυτοί δεν αναπτύχθηκαν ποτέ. Το καστ, όμως, στο σύνολό του είναι ποιοτικό. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, ιδιαίτερα εκείνες των Jude Law και Mads Mikkelsen, γύρω και από τους οποίους περιστρέφεται η κεντρική αφήγηση. Η χημεία και η ενέργειά τους γίνεται αισθητή από την αρχή μέχρι το τέλος. Η αντικατάσταση του Johnny Depp δεν αναφέρεται ως κομμάτι της ιστορίας και απλά θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ.

Το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (Φανταστικά Ζώα – Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ) του David Yates αποτελεί ακόμα μια ταινία του συγκεκριμένου franchise, η οποία πάσχει από την αδύναμη αφήγηση και από τα πολλά σκάνδαλα που την περιστοιχίζουν.

Σκηνοθεσία: David Yates

Πρωταγωνιστούν: Jude Law, Ezra Miller, Mads Mikkelsen, Katherine Waterston, Eddie Redmayne, Alison Sudol, Valerie Pachner, Dan Fogler, Callum Turner, Jessica Williams, Victoria Yeates, Poppy Corby-Tuech

Πες μας την άποψη σου..