Κριτική ταινίας : Fly Me to the Moon

Με το μείγμα κωμωδίας, ρομαντισμού και μιας πινελιάς ιστορίας, το Fly Me to the Moon του Greg Berlanti καταφέρνει να διασκεδάσει, παρά τις αφηγηματικές του αδυναμίες.

Η Kelly Jones, το παιδί-θαύμα του marketing, έρχεται για να φτιάξει τη δημόσια εικόνα της NASA και προκαλεί χάος στο ήδη δύσκολο έργο του διευθυντή εκτόξευσης, Cole Davis. Μπορεί, όμως, να είναι το μυστικό όπλο που χρειάζεται η NASA για να κερδίσει την κούρσα με τους Ρώσους για το ποιος θα προσσεληνωθεί πρώτος. Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να θεωρεί την αποστολή πολύ σημαντική για να αποτύχει, η Jones λαμβάνει εντολή να οργανώσει μια ψεύτικη, εφεδρική προσσελήνωση και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει πραγματικά…

Το Fly Me to the Moon συνδυάζει επιδέξια την κωμωδία, το δράμα και την ιστορική ίντριγκα, τοποθετημένο κατά τη διάρκεια της προσελήνωσης του Apollo 11 στο φεγγάρι. Η ιστορία ακολουθεί την Kelly Jones, μια ειδική στο μάρκετινγκ, την οποία υποδύεται η Scarlett Johansson, και τον Cole Davis, τον υπεύθυνο της εκτόξευσης, τον οποίο υποδύεται ο Channing Tatum. Η χημεία της Johansson και του Tatum στην οθόνη δημιουργεί ρομαντική ένταση, προσθέτοντας στη δυναμική φύση της ταινίας. Από την αρχή, η ταινία γοητεύει με τον ανάλαφρο και χιουμοριστικό τόνο της, παρά το γεγονός ότι στηρίζεται σε κάποια κλισέ της δεκαετίας του ’60.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την αποστολή του Τζόουνς να σκηνοθετήσει, ως εναλλακτικό σχέδιο, μια ψεύτικη προσεδάφιση στο φεγγάρι. Πέρα από τα κωμικά της στοιχεία, η ταινία διερευνά την πολυπλοκότητα της δημόσιας αντίληψης και τα μέτρα που λαμβάνουν οι οργανισμοί για να διατηρήσουν την εικόνα τους, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο. Αν και η ταινία δεν εστιάζει αρκετά στο μεγαλείο της αποστολής, αφηγείται με επιτυχία μια συναρπαστική ιστορία με γνώμονα τους χαρακτήρες.

Η σκηνοθεσία του Berlanti εξασφαλίζει ότι το Fly Me to the Moon είναι οπτικά εντυπωσιακό. Η προσοχή στη λεπτομέρεια -από τη ρετρό αισθητική της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα περίπλοκα σχέδια των διαστημοπλοίων- είναι αξιοσημείωτη. Η Johansson δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία ως Kelly Jones, ενώ η ερμηνεία του Tatum ως Cole Davis, αν και όχι τόσο δυνατή, την συμπληρώνει καλά. Ο Woody Harrelson προσθέτει ίντριγκα ως μυστηριώδης κυβερνητική φιγούρα.

Παρά τον κωμικό της τόνο, η ταινία Fly Me to the Moon του Greg Berlanti εμβαθύνει σε θέματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αντίληψης και τον αντίκτυπο των ιστορικών γεγονότων. Αναμειγνύει την ιστορική μυθοπλασία με τη ρομαντική κωμωδία, με αποτέλεσμα μια ανάλαφρη και ευχάριστη ταινία.

Σκηνοθεσία: Greg Berlanti

Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson, Colin Woodell, Nick Dillenburg, Anna Garcia, Noah Robbins

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..