Κριτική ταινίας : God is a Bullet

Το God Is A Bullet (Ο Θεός Είναι Μια Σφαίρα) του Nick Cassavetes είναι ένα βίαιο αστυνομικό θρίλερ, το οποίο παλεύει να βρει την ταυτότητά του.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία παρουσιάζει την κάθοδο του ντετέκτιβ Μπομπ Χάιταουερ, ύστερα από τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και την απαγωγή της κόρης του από μια Σατανιστική Αίρεση. Εξαγριωμένος από την ατελέσφορη αστυνομική έρευνα, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, διεισδύοντας στην αίρεση με τη βοήθεια της Κέιζ Χάρντιν, της μόνης γυναίκας που ξέφυγε από αυτήν. Μαζί ξεκινούν ένα αιματηρό κυνήγι ενάντια στον αρχηγό της αίρεσης με στόχο τη σωτηρία της κόρης του και την εξιλέωση της Κέιζ.

Στο God is a Bullet, η γοητεία της εκδίκησης και της βίας συναντά μια φιλόδοξη, αλλά και λανθασμένη προσπάθεια εξιστόρησης. Σε σκηνοθεσία του Nick Cassavetes, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Maika Monroe και Nikolaj Coster-Waldau, οι οποίοι δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες με δυνατή χημεία. Ωστόσο, η ταινία πάσχει από αδύναμο ρυθμό, υπερβολική βία και έλλειψη εστίασης, εμποδίζοντάς την να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν πατέρα, τον οποίο υποδύεται ο Coster-Waldau, σε μια προσπάθεια να σώσει την κόρη του από μια βίαιη αίρεση θανάτου. Η αφήγηση και οι προσπάθειες της ταινίας να εξερευνήσει θέματα θρησκείας και κοινωνικού σχολιασμού, επισκιάζονται απο την αδυσώπητη και συχνά αχρείαστη βία. Παρά το ταλαντούχο καστ, συμπεριλαμβανομένου του Jamie Foxx σε ένα σύντομο cameo, το σενάριο αποτυγχάνει να δημιουργήσει ουσιαστικούς χαρακτήρες, το βάθος των οποίων είναι ελλιπές, αφήνοντας το κοινό να επενδύσει ελάχιστα στις ιστορίες τους ή στο συναισθηματικό τους ταξίδι. Επίσης, η υπερβολική βία αν και οπτικά εντυπωσιακή, συχνά μοιάζει παράταιρη, θολώνοντας ακόμα περισσότερο την ταυτότητα της ταινίας.

Εν κατακλείδι, το God is a Bullet (Ο Θεός Είναι Μια Σφαίρα) του Nick Cassavetes υποφέρει τελικά από αδύναμο σενάριο, ασύνδετο ρυθμό και έλλειψη συνοχής. Παρά τις φιλοδοξίες του, αυτό το αστυνομικό θρίλερ αποτυγχάνει να προσφέρει μια συνεκτική και συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία.

Πρωταγωνιστούν: Maika Monroe, Nikolaj Coster-Waldau, January Jones, Jamie Foxx, Karl Glusman, Ethan Suplee, Jonathan Tucker, Garrett Wareing, David Thornton

Στους Κινηματογράφους 

Πες μας την άποψη σου..