Κριτική Ταινίας : Guardians of the Galaxy Vol. 2

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας Guardians of the Galaxy, το sequel της ταινίας με τον τίτλο Guardians of the Galaxy Vol. 2 (Φύλακες του Γαλαξία 2), ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Ο σκηνοθέτης James Gunn καταφέρνει να διατηρήσει τη φρεσκάδα και το χιούμορ που έκαναν την πρώτη ταινία να ξεχωρίσει, δίνοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερο βάθος στους χαρακτήρες της.

Ξεκινώντας με μια έντονη σκηνή δράσης, παράλληλα με το Baby Groot να χορεύει, το  Guardians of the Galaxy Vol. 2 (Φύλακες του Γαλαξία 2) έχει ίσως την πιο ευφάνταστη εισαγωγική σκηνή που έχουμε δει σε ταινία της Marvel. Από εκεί και έπειτα, ο τόνος αλλάζει ελαφρά και η ταινία δεν επικεντρώνεται τόσο στην δράση, αλλά στους χαρακτήρες. Η πρώτη ταινία το 2014 ήταν μια ανέλπιστη επιτυχία, ακόμα και για τους γίγαντες Marvel και Disney. Είναι γνωστό ότι οι ταινίες με υπερήρωες έχουν γενικά ένα σταθερό, πιστό κοινό, σε σημείο που να κουράζουν, αλλά οι Φύλακες του Γαλαξία και ο Star-lord δεν είχαν ποτέ το κοινό που είχε ο Iron Man ή ο Captain America ή ο Thor, καθώς δεν ήταν το ίδιο γνωστοί. Αυτό έχει πλέον αλλάξει, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σήμερα την πιο “ανθρωποκεντρική” ταινία της Marvel. Οι Φύλακες του Γαλαξία έχουν προσωπικές ιστορίες και δικά τους θέματα, και επιβιώνουν μέσα στην ιδιόμορφη οικογένεια που έχουν δημιουργήσει. Ίσως η ιστορία να θυμίζει κάτι από παλαιότερο Star Wars και μερικές φορές τα αστεία να μοιάζουν επιτηδευμένα και να διακόπτουν, ίσως άβολα, κάποιες σκηνές, αλλά η ταινία παραμένει αστεία και έγχρωμη, διατηρώντας το ύφος που δημιούργησε και η πρώτη ταινία.

Τα οπτικά εφέ μοιάζουν καλοδουλεμένα και εντυπωσιακά, ειδικά για όσους αγαπούν το χρώμα και βρίσκουν κουραστικό το γκρι που επικρατεί πλέον στον κόσμο του κινηματογράφου, ακόμα και στις ταινίες που είναι βασισμένες σε κόμικ. Η μουσική, ένα από τα μεγαλύτερα ατού της ταινίας, κλέβει και πάλι την παράσταση. Οι ερμηνείες είναι καλές, ενώ το guest του Sylvester Stallone αποτελεί μια έξυπνη προσθήκη. Υπάρχει χημεία μεταξύ της ομάδας και αυτό κάνει την ταινία να λειτουργεί, παρόλο που δεν υπάρχει κάτι εντυπωσιακό από την άποψη των ηθοποιών. Απλά όλα μαζί μοιάζουν να συμπληρώνουν το παζλ.

Ο James Gunn με το Guardians of the Galaxy Vol. 2 (Φύλακες του Γαλαξία 2, μας παρουσιάζει μια αξιόπιστη και διασκεδαστική συνέχεια της πρώτης ταινίας. Αν και υπάρχουν ελαττώματα, όπως το κάπως επιτηδευμένο χιούμορ, η ταινία επικεντρώνεται στους χαρακτήρες και προσφέρει ένα ακόμα επιτυχημένο κεφάλαιο στον κύκλο των ταινιών της Marvel.

 

 

Σκηνοθεσία: James Gunn

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Sylvester Stallone και Kurt Russell

 

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..