Κριτική Ταινίας : House of Gucci

Το House of Gucci (Ο Οίκος Gucci) του Ridley Scott είναι ένα οικογενειακό δράμα, στιλιστικά εντυπωσιακό, αλλά ανομοιόμορφο και υπερβολικό.

Η ταινία Ο Οίκος Gucci είναι εμπνευσμένη από την συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τι είναι ικανή μια οικογένεια προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Χρήμα, στιλίντριγκες και δολοφονίες σε μια ιστορία βασισμένη στην πραγματική δολοφονία του διαδόχου του μεγάλου οίκου. Τονικά ασυνεπές, το House of Gucci έχει ένα χαώδες σενάριο με πολύχρωμους, εξωφρενικούς χαρακτήρες, οι οποίοι δεν αναπτύσσονται όσο θα έπρεπε.

Η ταινία έχει όλα εκείνα τα συστατικά που μπορούν να κάνουν μια ταινία εντυπωσιακή: πραγματική ιστορία, προδοσία, και εξαιρετικούς ηθοποιούς. Αποτυχαίνει όμως λόγω της έκτασης, της φιλοδοξίας της και αποδεικνύει ακόμα μια φορά αυτό που ήδη γνωρίζουμε, πέρα απο την  ιστορία την ίδια, μετράει πάντα περισσότερο το πώς λες μια ιστορία.

Η Lady Gaga είναι κυρίαρχη στον σύνολο της ταινίας με τον πληθωρικό χαρακτήρα της και ηγείται ενός εντυπωσιακού καστ, όπου ο Adam Driver και ο αγνώριστος Jared Leto δίνουν αρκετά καλές ερμηνείες. Ο Leto είναι ένα επίτευγμα μακιγιάζαλλά ο χαρακτήρας του συχνά περνάει τα όρια της καρικατούρας και μοιάζει καρτουνίστικος.

Το House of Gucci  (Ο Οίκος Gucci) είναι μια στιλιζαρισμένη επική σαπουνόπερα, με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Πρωταγωνιστούν: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek, Al Pacino

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..