Κριτική ταινίας : Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person (Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο)

Το Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person (Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο) της Ariane Louis-Seize είναι μια ιδιόρρυθμη, σκοτεινή κωμωδία που επαναπροσδιορίζει την ιστορία των βρικολάκων με πρωτοτυπία.

Η Σάσα είναι μια νεαρή βαμπίρ με ένα σοβαρό πρόβλημα: είναι υπερβολικά ευαίσθητη για να σκοτώσει! Όταν οι εξοργισμένοι γονείς της διέκοψαν την παροχή αίματος δίνοντάς της τελεσίγραφο, η ζωή της Σάσα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ευτυχώς, γνωρίζει τον Πολ, έναν μοναχικό έφηβο με τάσεις αυτοκτονίας που είναι πρόθυμος να δώσει τη ζωή του για να σώσει τη δική της. Αλλά η φιλική τους συμφωνία σύντομα γίνεται μια νυχτερινή αναζήτηση για να εκπληρώσει τις τελευταίες επιθυμίες του Πολ.

Το Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person είναι μια ξεχωριστή ταινία που συνδυάζει χιούμορ, τρόμο και συναισθηματισμό. Σε σκηνοθεσία της Ariane Louis-Seize, προσφέρει μια φρέσκια και συναρπαστική ιστορία, εξερευνώντας βαθιά θέματα με μια πινελιά κωμωδίας. Η οπτικά εντυπωσιακή κινηματογράφηση και οι καθηλωτικές ερμηνείες συμβάλλουν στη γοητεία της. Η ταινία πραγματεύεται σοβαρά θέματα όπως η αυτοκτονία και ο θάνατος με έναν ανάλαφρο, αλλά και προκλητικό για σκέψη τρόπο.

Οι χαρακτήρες της ταινίας είναι αξιαγάπητα αδέξιοι. Η Sara Montpetit υποδύεται τη Sasha, ένα βαμπίρ που παλεύει με την αδυναμία της να κυνηγήσει. Οι αλληλεπιδράσεις της με τον Paul, έναν αυτοκτονικό νεαρό που υποδύεται ο Félix-Antoine Bénard, είναι ταυτόχρονα άβολες και συναρπαστικές, αναδεικνύοντας τις εντυπωσιακές ερμηνείες των ηθοποιών. Η ιδιόρρυθμη κωμωδία της ταινίας προέρχεται από το μείγμα γοητείας και δυσφορίας.

Ένα βασικό πλεονέκτημα της ταινίας είναι η ισορροπία μεταξύ χιούμορ και σκληρών στιγμών. Η οικογενειακή δυναμική, ειδικά μεταξύ της Σάσα και των γονιών της, είναι κατανοητή παρά τη βαμπιρική φύση τους. Η αφήγηση εμβαθύνει σε θέματα ανθρωπισμού, φιλίας και ρομαντισμού, ενώ εστιάζει στις άμεσες και υπαρξιακές ανάγκες των χαρακτήρων. Η μουσική επένδυση του Pierre-Philippe Côté ενισχύει το συναισθηματικό βάθος.

Η σκηνοθεσία της Louis-Seize, σε συνδυασμό με την κινηματογράφηση του Shawn Pavlin, δίνει στην ταινία μια vintage, αλλά και μοντέρνα αίσθηση. Τα ζωντανά χρώματα και οι μελαγχολικοί τόνοι, μαζί με τις δυνατές ερμηνείες -ιδιαίτερα η μελαγχολική παρουσία της Μονπετί- κάνουν το “Humanist Vampire” οπτικά και συναισθηματικά ελκυστικό. Αν και κάποιοι μπορεί να βρουν το τέλος βιαστικό, η συνολική εκτέλεση της ταινίας και η φρέσκια προσέγγιση της ιστορίας των βρικολάκων την καθιστούν ένα must-watch.

Το Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person (Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο) της Ariane Louis-Seize είναι μια παιχνιδιάρικη, σκοτεινή και γοητευτική ταινία που ξεχωρίζει.

Σκηνοθεσία: Ariane Louis-Seize

Πρωταγωνιστούν: Sara Montpetit, Felix-Antoine Benard, Steve Laplante, Sophie Cadieux, Noemie O’Farrell

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..