Κριτική Ταινίας : I Care a Lot

Το I Care a Lot (Μα Φυσικά και Νοιάζομαι) του J Blakeson είναι μια πολύχρωμη και κομψή μαύρη κωμωδία, με αρκετά ελαττώματα, αλλά πολύ διασκεδαστική.

Μια δικαστική συμπαραστάτρια εκμεταλλεύεται τους πελάτες της και τους παγιδεύει ώστε να τη χρειάζονται. Το τελευταίο της θύμα όμως κουβαλάει ένα απρόσμενο “φορτίο”.

Το σενάριο του Blakeson είναι γρήγορο και πνευματώδες, καθώς προσπαθεί να συνδυάσει την κωμωδία και το έγκλημα, ενώ ταυτόχρονα να κάνει και κοινωνικό σχολιασμό της βαθιάς καπιταλιστικής κοινωνίας. Όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας είναι απαίσιοι και φρικτοί άνθρωποι, ειδικά η πρωταγωνίστρια. Είναι μια άπληστη, εγωίστρια και ψυχωτική γυναίκα, η οποία δεν απολογείται, ούτε δικαιολογείται ποτέ κατά τη διάρκεια της ταινίας, ενώ στο τέλος γίνεται ιδιαίτερα σκοτεινή.

Ο Peter Dinklage και η Dianne Wiest είναι εξίσου συναρπαστικοί, αλλά την παράσταση κλέβει η Rosamund Pike που είναι εξαιρετική στον ρόλο της. Ο χαρακτήρας της, αν και χωρίς ιδιαίτερο βάθος και backstory, είναι εμβληματικά κακός και φιλόδοξος, σε μια απόλυτα κομψή εικόνα.

Το I Care a Lot (Μα Φυσικά και Νοιάζομαι) του J Blakeson είναι ένα ευχάριστο, κυνικό, αλλά αόριστο μείγμα θρίλερ και μαύρης κωμωδίας, με μια συναρπαστική πλοκή για εγκλήματα ενηλίκων.

 

Σκηνοθεσία: J Blakeson

Πρωταγωνιστούν: Rosamund Pike, Eiza González, Dianne Wiest, Peter Dinklage, Chris Messina, Isiah Whitlock Jr., Nicolas Logan

Στην πλατφόρμα του NETFLIX.

Πες μας την άποψη σου..