Κριτική Ταινίας : Incredibles 2

Το Incredibles 2 (Οι Απίθανοι 2) του Brad Bird και της Pixar είναι διασκεδαστικό, με έξυπνες αναφορές, ενθουσιώδεις σκηνές δράσης και υπέροχο οπτικά. Ένας άξιος συνεχιστής της πρώτης ταινίας που, αν και έρχεται δεκατέσσερα χρόνια μετά, άξιζε την αναμονή. Μια ταινία για την οικογένεια και τη σχέση γονιών-παιδιών που συνδυάζει επιτυχημένα την ισορροπημένη ωριμότητα και την κινηματογραφική ψυχαγωγία.

Συνεχίζοντας την ιστορία της πρώτης ταινίας, το Incredibles 2 (Οι Απίθανοι 2) επιστρέφει με την αγαπημένη οικογένεια υπερηρώων. Ενώ η Helen βρίσκεται εκεί έξω με σκοπό να σώσει τον κόσμο, ο Bob μαζί με τη Violet και τον Dash προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής στο σπίτι. Είναι μια δύσκολη μετάβαση για τον καθένα, την ίδια στιγμή που όλη η οικογένεια αγνοεί τις υπερδυνάμεις του μικρού Jack-Jack. Όταν όμως ένας καινούργιος εχθρός συλλαμβάνει ένα ιδιοφυές και επικίνδυνο σχέδιο, οι Incredibles θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν ξανά με τον Frozone για να νικήσουν.

Η ταινία εξελίσσει και την ιστορία και τους χαρακτήρες ιδανικά, με μια πολύ φυσική ροή. Το κύριο θεμέλιό της παραμένει η οικογενειακή δυναμική. Οι χαρακτήρες είναι ακόμα πιο αναπτυγμένοι και ενδιαφέροντες και αποτελούν το βασικό πλεονέκτημα της ταινίας, η οποία συνδυάζει τη διασκέδαση με ένα διδακτισμό που είναι μεν εμφανής, αλλά δεν κουράζει. Οπτικά είναι αρκετά εντυπωσιακή με τα χρώματα, τον σχεδιασμό χαρακτήρων και την κίνηση να είναι όλα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο που φαίνεται υπέροχο, ειδικά στις συναρπαστικές σκηνές δράσης, και ενισχύεται από την μουσική επένδυση του Michael Giacchino. Ένα μειονέκτημα είναι η προβλεψιμότητα της ταινίας αλλά, σε μια ταινία που έχει στόχο την οικογένεια, ίσως το να προβάλεις σωστά το αναμενόμενο χρειάζεται περισσότερο ταλέντο από το να πρωτοτυπήσεις.

Το Incredibles 2 (Οι Απίθανοι 2) του Brad Bird είναι ουσιαστικά μια απόλυτα ισορροπημένη ταινία με υπερήρωες. Εξαιρετικά διασκεδαστική και έξυπνη, ενώ ταυτόχρονα συγκινητική. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε δεκατέσσερα χρόνια για την συνέχεια.

 

Σκηνοθεσία: Brad Bird

Πρωταγωνιστούν:  Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell και Samuel L. Jackson

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..