Κριτική Ταινίας : Isle of Dogs

Το Isle of Dogs (Το Νησί των Σκύλων) του Wes Anderson είναι μια λεπτομερής, προσεγμένη ταινία, η οποία αγγίζει συναισθηματικά έντονες και δυσλειτουργικές συμπεριφορές με μια παιδική αθωότητα που ξαφνιάζει, αλλά και εντείνει το μήνυμα της. Ένα παραμύθι για την ομορφιά του εγκαταλελειμμένου και του περίεργου.

Μετά από ένα κύμα γρίπης σκυλιών που σαρώνει το Megasaki (πόλη δημιούργημα της ταινίας κάπου στην Ιαπωνία), ο γατόφιλος δήμαρχός της, Kobayashi, εκδίδει διάταγμα για την απομόνωση όλων των σκύλων στο νησί Trash Island. Ο προστατευμένος του δημάρχου, ένα 12χρονο αγόρι που ονομάζεται Atari, πηγαίνει μόνος του στο νησί για να βρει τον σκύλο του, τον Spots. Εκεί συναντά μια ομάδα ετερόκλητων πρώην κατοικίδιων σκύλων: τον Rex, τον Duke, τους Boss και King, αλλά και τον Chief, τον μόνο ανυπάκουο στην ομάδα, και δημιουργούν μια ιδιαίτερη σχέση.

Το Isle of Dogs (Το Νησί των Σκύλων) έχει ένα προβλέψιμο, απλό σενάριο και όχι τόσο περίπλοκους χαρακτήρες, αλλά αυτό δεν κλέβει κάτι από την ομορφιά της ταινίας, τη σπουδαιότητα του μηνύματος  και τη συνέπεια του Anderson ως σκηνοθέτη. Με ένα υπέροχο μείγμα κινουμένων σχεδίων και animation stop-motion, τη χρήση περίπλοκων εικόνων και της σιωπής, ο Anderson καταφέρνει να δημιουργήσει ένα υπέροχο σύμπαν, αποτελούμενο από σκουπίδια και όμορφα συναισθήματα. Μια ταινία αφιερωμένη στη σχέση αγάπης μεταξύ των ανθρώπων και των πιστών συντρόφων τους, στην αμοιβαιότητα αυτής της αγάπης και στις σχέσεις που μας ενδυναμώνουν, ενάντια σε κάθε διαφθορά και καταδυνάστευση. Η τρυφερότητα με την οποία αυτή η ταινία αντιμετωπίζει έναν ήδη ευαίσθητο δεσμό είναι αξιοθαύμαστη, σε συνδυασμό με την ικανότητα του σκηνοθέτη να μεταφέρει αυτά τα συναισθήματα.

Το Isle of Dogs (Το Νησί των Σκύλων) είναι μια οπτικά υπέροχη ταινία με γρήγορο ρυθμό και απαράμιλλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Μια ώριμη ταινία για την σημασία της αγάπης ενάντια σε κάθε τι που την καταδυναστεύει.

 

Σκηνοθεσία:  Wes Anderson

Πρωταγωνιστούν: Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Greta Gerwig, Frances McDormand, Courtney B. Vance, Fisher Stevens, Harvey Keitel, Liev Schreiber, Bob Balaban, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, F. Murray Abraham, Frank Wood και Yoko Ono.

Στους Κινηματογράφους!

 

Πες μας την άποψη σου..