Κριτική Ταινίας : Jumanji: The Next Level

Το Jumanji: The Next Level (Jumanji: Η Επόμενη Πίστα) του Jake Kasdan είναι μια διασκεδαστική, περιπετειώδης αλλά προβλέψιμη και επιδερμική ταινία, η οποία ωστόσο παραμένει εντυπωσιακή.

Στο Jumanji: Η Επόμενη Πίστα, η παρέα επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά το παιχνίδι έχει αλλάξει. Επιστρέφοντας πίσω στο Jumanji για να σώσουν έναν δικό τους, ανακαλύπτουν πως τίποτα δεν είναι αυτό που περίμεναν. Οι παίκτες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν άγνωστες και ανεξερεύνητες πίστες από τις άγονες ερήμους μέχρι τα χιονισμένα βουνά, για να μπορέσουν να δραπετεύσουν και να βγουν νικητές σε ένα από τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια του κόσμου.

Η ταινία ακολουθεί την τεράστια επιτυχία του πρώτου Jumanji, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017, ως ένα reboot της ταινίας των 90’s. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι επαναλαμβάνει, κυριολεκτικά, την ακριβή φόρμουλα της πρώτης ταινίας, αλλά με κάποιο τρόπο επιτυγχάνει. Αν και η αφήγηση μοιάζει συγκεχυμένη στην αρχή, παραμένει ενδιαφέρουσα στο σύνολο της. Οι χαρακτήρες είναι απίστευτα διασκεδαστικοί και το σενάριο, αν και περιστασιακά επαναλαμβανόμενο και απλό, είναι σταθερά ξεκαρδιστικό. Η ταινία δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό της, επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χαρακτήρων και δημιουργεί μια ξεκάθαρη και διασκεδαστική ιστορία που δεν έχει στόχο να πει τίποτα παραπάνω.

Τα τέσσερα κύρια μέλη του cast επιστρέφουν και είναι όλοι υπέροχοι, με τον κάθε ένα να παίζει διαφορετικό ρόλο από την πρώτη ταινία, για κάποιο τουλάχιστον χρονικό διάστημα, πράγμα που εντείνει τις στιγμές κωμωδίας. Νέες προσθήκες αποτελούν οι Danny DeVito, Danny Glover και Awkwafina, οι όποιοι εντάσσονται και αυτοί στο ύφος της ιστορίας, προσφέροντας με τη σειρά τους πολύ καλές ερμηνείες.

Το Jumanji: The Next Level (Jumanji: Η Επόμενη Πίστα) του Jake Kasdan έχει μια επαναλαμβανόμενη ιστορία που μοιάζει να επιμηκύνει το σενάριο της πρώτης ταινίας, αλλά είναι μια αξιοπρεπής περιπέτεια με ένα χαρισματικό καστ και πολύχρωμους χαρακτήρες.

Σκηνοθεσία: Jake Kasdan

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Awkwafina, Alex Wolff, Morgan Turner, Ser’Darius Blain, Madison Iseman, Danny Glover και Danny DeVito

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..