Κριτική Ταινίας : Jumanji: Welcome to the Jungle

Το Jumanji: Welcome to the Jungle (Jumanji: Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα) του Jake Kasdan είναι αγνή και άδολη διασκέδαση από την αρχή μέχρι το τέλος. Χωρίς να ξεφεύγει από στερεότυπα και όντας απόλυτα προβλέψιμη, η επαναφορά της δημοφιλούς ταινίας των ’90s δεν παίρνει ούτε στιγμή σοβαρά τον εαυτό της.

Η ταινία Jumanji: Welcome to the Jungle (Jumanji: Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα) αποτελεί κατά κάποιο τρόπο reboot της ταινίας με τον Robin Williams, αλλά ουσιαστικά απλά δανείζεται τη βασική ιδέα της (και του ομώνυμου βιβλίου), όπως και το δημοφιλές όνομα της. Τέσσερις συνηθισμένοι έφηβοι, που ακολουθούν τα αρχέτυπα κάθε Αμερικάνικης ταινίας, η συντηρητική, η δημοφιλής, ο αστείος, και ο nerd, βρίσκουν ένα μαγικό βιντεοπαιχνίδι, το Jumanji, που τους τραβάει μέσα στο εικονικό του περιβάλλον. Μέσα στο παιχνίδι έχουν την μορφή των άβαταρ που επέλεξαν. Η αλληλεπίδραση των προσωπικοτήτων τους και η σχέση τους με τα νέα αυτά σώματα είναι αυτό που δίνει το κωμικό υπόβαθρο στην ταινία. Η ταινία είναι αρκετά προβλέψιμη και ο κακός είναι σχεδόν άνευ σημασίας, αλλά συνολικά υπάρχει μια αξιοσημείωτη συνοχή. Το νόημα στην ταινία δεν είναι ιδιαίτερα βαθύ, ούτε όμως προσπαθεί να είναι. Υπάρχουν σκηνές με έναν συναισθηματικό τόνο και υπάρχει εξέλιξη των χαρακτήρων, αλλά η βάση της είναι η διασκέδαση και μόνο.

Ο Dwayne Johnson, ο Kevin Hart, ο Jack Black και η Karen Gillan ερμηνεύουν τα άβαταρ των εφήβων που παίζουν αυτό το περίεργο παιχνίδι. Αυτή η σύγκρουση μεταξύ εμφάνισης και χαρακτήρα είναι η καρδιά της ταινίας και όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί σε αυτό, προσφέροντας αρκετά διασκεδαστικές στιγμές. Σε ένα περιβάλλον ενός βιντεοπαιχνιδιού υπάρχει άπειρη ελευθερία για τρέλα και χιούμορ και η ταινία το εκμεταλλεύεται με σύνεση, αφήνοντας περιθώριο και για επερχόμενες ταινίες, αν και η πρώτη ταινία δεν υπονοεί την ύπαρξη sequel.

Το Jumanji: Welcome to the Jungle (Jumanji: Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα) δεν μοιάζει καθόλου με το πρωτότυπο Jumanji. Ξεκαρδιστική, υπερβολικά απλή στην σκέψη και με λιγότερο σκοτάδι, η ταινία ισορροπεί με ευκολία στην γραμμή ανάμεσα στην ασφαλή οικογενειακή περιπέτεια και στην κλασσική αμερικάνικη κωμωδία. Μια πραγματικά διασκεδαστική ταινία και τίποτα παραπάνω.

 

Σκηνοθεσία: Jake Kasdan

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jack Black ,Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas και Bobby Cannavale

 

Στους Κινηματογράφους!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Πες μας την άποψη σου..