Κριτική Ταινίας : Justice League

To Justice League, μια ταινία σκηνοθετημένη από τον Zack Snyder με τη συμμετοχή του Joss Whedon, είναι μια διασκεδαστική, συνηθισμένη ταινία με υπερήρωες, η οποία προσφέρει αυτό ακριβώς που περιμένεις. Επικές, υπερβολικά ψεύτικες σκηνές δράσης, παραγκωνισμένο καρικατούρα κακό, και μια ομάδα αληθινών ηρώων που θα σώσουν τον κόσμο. Όμως, το Justice League σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες της DC που μοιάζει να έχει βρει τι ακριβώς θέλει.

To Justice League είναι η απόπειρα των DC Comics να δημιουργήσουν τους δικούς της Avengers. Αυτό το είδος αλληλένδετου σύμπαντος που έχει κάνει τη Marvel και τη Disney να κερδίζουν εκατομμύρια. Σκηνοθέτης της ταινίας ο Zack Snyder, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί τον δημιουργό του σύμπαντος, αφού του το είχαν εμπιστευτεί από την αρχή. Το σενάριο είναι εξαιρετικά απλό. Είναι μια ιστορία βασισμένη σε κλασικές τροπές, σε αυτήν του Μεσσία που χρειάζεται να επανέλθει για να σώσει τον κόσμο.

Οι σκηνές δράσης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως αναμενόμενες, με τους ήρωες να επιδεικνύουν τις δυνάμεις τους μέσα σε ένα σκηνικό που φαίνεται πως είναι φτιαγμένο με την χρήση CGI. Εκεί που η ταινία απογοητεύει όμως είναι στον κακό. Πάλι μοιάζει σαν ένα κακοφτιαγμένο παιχνίδι που βρίσκεται εκεί απλά για να μπορέσουν και οι ήρωες να υπάρξουν. Σε κάθε περίπτωση, η ταινία δεν έχει την πολυπλοκότητα του Batman Vs Superman με τα πολλά υποσενάρια που μπέρδευαν. Μοιάζει συνεκτική, λέει μια ιστορία και δίνει και αρκετό υπόβαθρο στους ήρωες να αναπτύξουν την ιστορία τους, ακόμα και αν ο διάλογος δεν προσφέρει πολλά.

Οι ερμηνείες κινούνται στα πλαίσια της ταινίας, με τον Ezra Miller να κλέβει την παράσταση ως Flash. Ξεχωριστή και υποβλητική παρουσία για άλλη μια φορά αυτή της Gal Gadot, η οποία μπορεί να μην εντυπωσιάζει ερμηνευτικά αλλά έχει αυτό που χρειάζεται για να είναι η μόνη γυναικά υπερήρωας και να κλέβει την παράσταση από τους συναδέλφους της. Ben Affleck και Henry Cavill εξίσου καλοί, με τον Cavill να βρίσκει επιτέλους την αληθινή φύση του Superman. Σκηνοθετικά η ταινία είναι ενδιαφέρουσα, αφού με ένα τρόπο μπορείς πάντα να ξεχωρίσεις τις σκηνές που σκηνοθέτησε ο Snyder. Ευτυχώς το μοντάζ κάνει εξαιρετική δουλεία και δεν αλλάζει ο ρυθμός της ταινίας. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι στην χρήση του CGI, το οποίο μοιάζει υπερβολικό και κακοφταγμένο για μια ταινία τέτοιου βεληνεκούς.

To Justice League, αν εξαιρέσεις κάποια προβλήματα, είναι διασκεδαστικό και απλό. Δίνει στους φανς των ταινιών με υπερήρωες αυτό ακριβώς που θέλουν και, παράλληλα, ελπίδες πως το σύμπαν των ταινιών DC θα βρει τον δρόμο του.

Σκηνοθεσία: Zack Snyder

Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot ,Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, J. K. Simmons και Ciarán Hinds

 

Στους Κινηματογράφους

1 ΣΧΟΛΙΟ

Πες μας την άποψη σου..