Κριτική Ταινίας : King Arthur: Legend of the Sword

Το King Arthur: Legend of the Sword (Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού), σε σκηνοθεσία του Guy Ritchie, είναι μια ταινία που συνδυάζει το εκκεντρικό στυλ του σκηνοθέτη, την πιο δημοφιλή ιστορία του Αρθουριανού κύκλου και τόνους CGI με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Ο Guy Ritchie είναι ένας διασκεδαστικός κινηματογραφιστής, με μοναδικό δημιουργικό ύφος που έχουμε δει σε ταινίες όπως το Snatch και το Sherlock Holmes. Στο King Arthur: Legend of the Sword (Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού) προσπαθεί ισορροπήσει το προσωπικό στυλ του με μια πιο ήπια αφηγηματική γραμμή και, η προσπάθεια του να κάνει ένα ενδιαφέρον μοντάζ, καταλήγει στο να κάνει την ταινία δυσνόητη, με τυχαία χρονικά άλματα χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Η κινηματογραφία βασίζεται σε ένα και μόνο μέσο, τα οπτικά εφέ, τα οποία, αν εξαιρέσεις ορισμένες σκηνές, δεν μοιάζουν τόσο καλοφτιαγμένα. Αρνητικό στοιχείο είναι και η χρήση slow motion σε σκηνές δράσης, που δίνει στην ταινία αίσθηση video-game και δεν βοηθάει καθόλου να ξεπεράσεις το άκομψο μοντάζ. Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μια λέξη την ταινία, αυτή θα ήταν χάος. Μπορεί διασκεδαστικό, αλλά χάος.

Οι ερμηνείες δεν έχουν κάτι το αξιέπαινο. Ο πρωταγωνιστής Charlie Hunnam κάνει ό,τι μπορεί για να πει την ιστορία ενός κλασσικού ήρωα αλλά, δεν εντυπωσιάζει, ούτε ξεπερνάει το μέτρο της ταινίας. Ο Jude Law όμως, ο οποίος έχει δώσει πολύ καλύτερες ερμηνείες, κλέβει την παράσταση με το πόσο κακός είναι. Πραγματικά ανταγωνίζεται τον Eddie Redmayne στο Jupiter Ascending. Το cast συμπληρώνεται από ένα σύνολο ταλαντούχων ηθοποιών όπως ο  Djimon Hounsou και ο Eric Bana, οι οποίοι ωστόσο δίνουν μερικές από τις πιο βαρετές ερμηνείες τους. Γενικότερα, όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας είναι μονοδιάστατοι και σχεδόν κανένας δεν κερδίζει τη συμπάθεια του κοινού.

Το King Arthur: Legend of the Sword (Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού) είναι μια απογοητευτική ταινία για τους ανθρώπους που αγαπούν το είδος της μεσαιωνικής φαντασίας. Η ταινία δεν παύει να είναι διασκεδαστική και ο Guy Ritchie παραμένει ένας συναρπαστικός σκηνοθέτης, αλλά όλα χάνονται μέσα στο χαοτικό μοντάζ και την έντονη χρήση οπτικών εφέ.

 

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν: Charlie Hunnam, Àstrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, Aidan Gillen, Jude Law και Eric Bana

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..