Κριτική ταινίας : Kingdom of the Planet of the Apes

Το Kingdom of the Planet of the Apes (Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων) του Wes Ball επεκτείνει εντυπωσιακά το σύμπαν του franchise με νέους χαρακτήρες και εκπληκτικά οπτικά εφέ, αν και ενίοτε πέφτει σε γνώριμα μοτίβα αφήγησης.

Ο σκηνοθέτης Wes Ball δίνει νέα πνοή στο παγκόσμιο, επικό franchise που διαδραματίζεται στο μέλλον, μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, όπου οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ οι άνθρωποι ζουν περιορισμένοι και κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

Το Planet of the Apes: A New Kingdom του Wes Ball προσθέτεi ένα νέο επιτυχημένο κεφάλαιο στο franchise. Ο Ball διατηρεί με δεξιοτεχνία το μέγεθος και το συναισθηματικό βάθος της σειράς, εισάγοντας παράλληλα νέα στοιχεία. Παρόλο που η ιστορία περιστασιακά καταφέυγει σε γνώριμα μονοπάτια και ενίοτε προκαλεί συγκρίσεις με το «Avatar: Ο δρόμος του νερού», η συνολική εμπειρία παραμένει εξαιρετικά απολαυστική, εν μέρει χάρη στα εκπληκτικά οπτικά εφέ που χρησιμοποιούνται.

Η σκηνοθεσία του Ball, που θυμίζει το στυλ κλασικών blockbusters, δημιουργεί μια συναρπαστική ταινία. Οι μικρές ατέλειές της μοιάζουν με πτυχές που θα μπορούσαν να βελτιωθούν σε ένα sequel, με την ελπίδα ότι το κοινό θα αγκαλιάσει αυτή τη ταινία, επιτρέποντας την περαιτέρω εξερεύνηση αυτού του γοητευτικού κόσμου.

Παρόλο που το «A New Kingdom» δεν φτάνει ακριβώς στα ύψη των προκατόχων του, εξακολουθεί να είναι εκθαμβωτικό οπτικά και να εισάγει φρέσκια ενέργεια στο franchise με νέους χαρακτήρες. Ωστόσο, η μεγάλη διάρκειά του φαίνεται κάπως κουραστική, ειδικά με κάποιες περιττές πλοκές.

Το Kingdom of the Planet of the Apes (Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων) του Wes Ball επιτυγχάνει τους στόχους του καθώς επιβεβαιώνει τη διαρκή απήχηση του franchise του «Πλανήτη των πιθήκων», προσφέροντας ένα διασκεδαστικό μείγμα δράσης, δράματος και θεάματος.

Σκηνοθεσία: Wes Ball

Πρωταγωνιστούν: Owen Teague, William H. Macy, Kevin Durand, Freya Allan, Peter Macon, Lydia Peckham, Sara Wiseman, Dichen Lachman

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..