Κριτική Ταινίας : Knives Out

Το Knives Out (Στα Μαχαίρια) του Rian Johnson είναι μια συναρπαστική, αστεία και απρόβλεπτη ταινία μυστηρίου που τιμάει το είδος, άλλα ταυτόχρονα το κάνει να φαίνεται φρέσκο.

Όταν ο φημισμένος συγγραφέας Harlan Thrombey βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Benoit Blanc προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα. Από την δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Blanc βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Harlan.

Η ταινία δημιουργεί κάτι δικό της, το οποίο βασίζεται στην εξισορρόπηση διαφόρων κινηματογραφικών ειδών και στοιχείων. Ένα μυστήριο συνδυασμένο με κωμωδία, χωρίς να χάνει τις απαραίτητες ιδιότητες του κάθε είδους. Θα λειτουργούσε ακόμα και χωρίς χιούμορ, ως μια έξυπνη αφήγηση, δομικά εφευρετική και θεματικά ενδιαφέρουσα. Τεχνικά, η ταινία είναι εξαιρετική, με το μοντάζ και την κινηματογραφία να είναι κορυφαία για το είδος και τη μουσική επένδυση να ντύνει την ταινία αποτελεσματικά.

Το cast αποτελείται από ένα σύνολο γνωστών ηθοποιών, οι όποιοι είναι συνολικά καλοί στους ρόλους τους, με τον πρωταγωνιστή Daniel Craig και την Ana de Armas να ξεχωρίζουν. Η φύση της ταινίας βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων με σκοπό να στηριχθεί η αφήγηση και είναι με τέτοιο τρόπο στημένη, ώστε να υποστηρίζει τον κάθε χαρακτήρα της ξεχωριστά.

Το Knives Out (Στα Μαχαίρια) του Rian Johnson είναι μια γρήγορη, διασκεδαστική και αιχμηρή ιστορία, ευφάνταστη και εξαιρετικά κινηματογραφημένη.

Σκηνοθεσία: Rian Johnson

Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Katherine Langford, Jaeden Martell και Christopher Plummer

Στους Κινηματογράφους!

3 Σχόλια

Πες μας την άποψη σου..