Κριτική Ταινίας : Last Christmas

Το Last Christmas του Paul Feig είναι μια ζωντανή και γλυκιά ρομαντική κωμωδία, απίστευτα προβλέψιμη και άκαιρη.

Η Kate (Emilia Clarke) βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της – μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως Ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. Ο Tom (Henry Golding) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς φραγμούς της. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου … και πρέπει να έχεις πίστη.

Το Last Christmas είναι ακριβώς αυτό το είδος ταινίας που είναι βγαλμένο από την δεκαετία του ’90, φτιαγμένο για να φέρνει το χαμόγελο στα χείλη και να προετοιμάζει για την εορταστική περίοδο. Μια ρομαντική κωμωδία που δεν έχει πολλά να πει, αλλά αντίθετα μοιάζει επιτηδευμένη και πιεστική, ώστε να μπορέσει να χωρέσει την ατμόσφαιρα των γιορτών και ταυτόχρονα, όποιο άλλο σύγχρονο πρόβλημα της Μεγάλης Βρετανίας – από το Brexit μέχρι την ξενοφοβία. Και όλα αυτά υπό τη μουσική του George Michael. Μια αμήχανη ιστορία αγάπης σε μια ταινία με εξαιρετικά ασταθή αφήγηση, κακούς διαλόγους και ανεπαρκείς χαρακτήρες, κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται με βάση το ταλέντο που υπάρχει πίσω από της κάμερες.

Η Emilia Clarke κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Είναι γλυκιά, χαριτωμένη, με έντονες εκφράσεις και χειρονομίες, δημιουργώντας ένα εμφανισιακά υπέροχο, αλλά ουσιαστικά άχρωμο, ζευγάρι με τον γοητευτικό, άλλα διακοσμητικό για την ιστορία, ρόλο του Henry Golding. Το σύνολο του καστ είναι διασκεδαστικό στους ρόλους τους, αλλά οι χαρακτήρες τους δεν εξελίσσονται και δεν υπηρετούν στην ουσία την αφήγηση.

Το Last Christmas του Paul Feig είναι μια ταινία ενθουσιώδης και διασκεδαστική, αλλά άσκοπη σεναριακά, που δεν καταφέρνει ποτέ να ισορροπήσει σωστά την κωμωδία και το δράμα.

Σκηνοθεσία: Paul Feig

Πρωταγωνιστούν: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh και Emma Thompson

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..