Κριτική Ταινίας : Live by Night

Το Live by Night (Ο νόμος της νύχτας) είναι μια ταινία φτιαγμένη με εμφανή αγάπη στις παλιές ταινίες gangster. Υπέροχη οπτικά και καλά σκηνοθετημένη, η νέα ταινία του Ben Affleck δανείζεται συνεχώς από άλλες παλαιότερες ταινίες, με αποτέλεσμα στο τέλος να παύει να είναι αυθεντική.

Θεωρητικά, το Live by Night είχε τα πάντα για να είναι τέλειο. Είναι η αμέσως επόμενη σκηνοθετική απόπειρα του Ben Affleck μετά το οσκαρούχο Argo, και βασίζεται σε νουβέλα του Dennis Lehane (Shutter Island, Mystic River, The Wire). To μόνο που μπορούμε να αναρωτηθούμε είναι, τι πήγε στραβά; Η ταινία δεν είναι κακή, είναι όμως άνιση και υπερβολική σε κάποιες στιγμές. Τα πάντα είναι στυλιζαρισμένα, ακόμα και οι σκηνές με το αιματοκυλίσματα, ενώ μεγάλο μέρος της αφιερώνεται στις σχέσεις του πρωταγωνιστή. Τα δύο πρώτα μέρη της ταινίας δεν συνδέονται μεταξύ τους και από κάποιο σημείο και μετά, η ταινία γίνεται αναμενόμενη. Η φωτογραφία του Bob Richardson είναι εκπληκτική, ενώ η μουσική επένδυση δεν προσφέρει κάτι περισσότερο.

Οι ερμηνείες, κυρίως των συμπρωταγωνιστών του Affleck, είναι πραγματικά καλές. Ιδιαίτερα οι Chris Cooper, Chris Messina και Elle Fanning κλέβουν την παράσταση. Ο ίδιος δίνει μια μέτρια ερμηνεία χωρίς να είναι κακός, απλά ίσως διεκπεραιωτικός. Μπορεί η ιδέα του Affleck να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που σκηνοθετεί να μην απέδωσε για τον ίδιο, αλλά είναι ένας πολύ καλός σκηνοθέτης και αυτό φάνηκε πάνω σε όλους στους άλλους ρόλους της ταινίας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας, που είναι το σενάριο, κάνει την ταινία να έχει πολύ μονοδιάστατους χαρακτήρες.

Μια αναδρομή στο παρελθόν, με καλές ερμηνείες, υπέροχη εικόνα και όμορφη σκηνοθεσία, χωρίς όμως το συναίσθημα που υπήρχε στις παλιές ταινίες gangster, το  Live by Night (Ο νόμος της νύχτας) σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του Ben Affleck.

 

Σκηνοθεσία και Σενάριο: Ben Affleck

Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Elle Fanning , Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana και Chris Cooper

Στους Κινηματογράφους

 

Πες μας την άποψη σου..