Κριτική Ταινίας : Logan

H ταινία Logan (Λόγκαν) υπηρετεί ένα είδος διαφορετικό από αυτό της συνηθισμένης ταινίας υπερήρωων. Μοιάζει πραγματικά να νοιάζεται για την ιστορία και τους χαρακτήρες, και δίνει ένα όμορφο τέλος στην ιστορία του Wolverine.

To Logan (Λόγκαν) είναι η τελευταία φορά που θα δούμε τον Hugh Jackman στον ρόλο που τον καθιέρωσε, αλλά και τον Patrick Stewart ως καθηγητή Charles Xavier. Αυτό και μόνο προσδίδει μια ιδιαίτερη χροιά στην ταινία που μοιάζει να κλείνει μια εποχή. Το σενάριο είναι απλό και συγκινητικό, γιατί δίνει στους χαρακτήρες μια ανθρωπιά και ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, τη σχέση τους και τα συναισθήματά τους. Η τρίτη πράξη δεν είναι τόσο δυνατή όσο το πρώτο μέρος της ταινίας, αλλά λόγω των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα είναι εξίσου συγκινητική. Αν και στην αρχή μοιάζει με μια Western ιστορία, στο τέλος επιστρέφει στις ρίζες της και δίνει κάποια στοιχεία κλασσικής ταινίας X-Men, ενώ οι σκηνές δράσεις είναι πραγματικά εντυπωσιακές και βίαιες. Μεγάλο ατού είναι η εμφανής τουλάχιστον απουσία της υπερβολικής χρήσης CGI, που δίνει στην ταινία μια πιο ανθρώπινη πλευρά. Η κινηματογραφία είναι υπέροχη, όπως και η μουσική επένδυση που ντύνει εξαιρετικά τις σκηνές.

Ο Hugh Jackman δεν ήταν ποτέ καλύτερος ως Wolverine, επιλέγοντας να κλείσει αυτόν τον μεγάλο κύκλο της καριέρας του με μια από τις πιο δυνατές του ερμηνείες. Εξαιρετικός και ο Patrick Stewart, όπως και η μικρή Dafne Keen που αποτελεί αποκάλυψη. Όλοι τους υπηρετούν σωστά τους ρόλους τους και, παρόλο που μιλάμε για υπεράνθρωπους, χτίζουν μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα.

Ένα συνονθύλευμα βίας, συγκίνησης και αγάπης, το Logan (Λόγκαν) δεν υπερβαίνει πραγματικά τις ταινίες με υπερήρωες, απλά μας επιτρέπει μια διαφορετική ματιά σε ένα κορεσμένο είδος που ποτέ όμως δεν παύει να μας εκπλήσσει. Ο Hugh Jackman κλείνει τη δεκαεφτάχρονη πορεία του ως Wolverine με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, δεν λένε ότι είσαι τόσο καλός όσο η τελευταία σου ταινία;

Σκηνοθεσία: James Mangold

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant και Dafne Keen

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..