Κριτική ταινίας : Maestro (Ο Μαέστρος)

Το Maestro (Ο Μαέστρος) του Bradley Cooper είναι μια οπτική πανδαισία μετριασμένη από αφηγηματικά διλήμματα.

Η ταινία αποτελεί μια επιβλητική και ατρόμητη ερωτική ιστορία, εξιστορώντας το χρονικό μιας σχέσης ζωής ανάμεσα στο πολιτισμικό είδωλο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και την Φελίσια Μοντεαλέγκρε. Ένα γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη, μία συναισθηματικά επική απεικόνιση της οικογένειας και της αγάπης.

To Maestro μοιάζει κάπως με χαμένη ευκαιρία, καθώς τείνει περισσότερο προς το μελόδραμα παρά σε μια ολοκληρωμένη κατανόηση του Μπέρνσταϊν ως πολυσχιδή καλλιτέχνη. Η έμφαση που δίνει ο Cooper στη σχέση του ρόλου με τη Felicia Montealegre, υποσκιάζει την ταινία, η οποία δεν επιχειρεί να διερευνήσει τη διαδικασία σκέψης του Μπερνστάιν, με αποτέλεσμα να δείχνει κάπως στενά τη ζωή του καλλιτέχνη μέσα από την προσωπική του ζωή.

Η ακρίβεια στη σύνθεση και την εκτέλεση των πλάνων της ταινίας όμως, είναι απλά εκπληκτική, με το ασπρόμαυρο μέρος της να ξεχωρίζει, και να υπογραμμίζει τη σκηνοθετική ικανότητα του Cooper. Τα δυνατά σημεία της ταινίας επεκτείνονται βέβαια πέρα από τη σκηνοθεσία. Η κινηματογράφηση είναι στοχευμένη και όμορφη, με κάθε καρέ να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Το μακιγιάζ, ο ήχος, τα κοστούμια και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας είναι απλά εξαιρετικά. Ο Bradley Cooper πέρα από τον ρόλο του πίσω απο την κάμερα, είναι και πολύ καλός ερμηνευτικά και η συμπρωταγωνίστρια του, Carey Mulligan, δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία με μόνο της ψέγμα την ανάγκη για περισσότερο βάθος στην εξέλιξη του χαρακτήρα της.

Αν και ορισμένες πτυχές μπορεί να υπολείπονται, ο συνολικός αντίκτυπος του Maestro (Ο Μαέστρος) του Bradley Cooper είναι αναμφισβήτητος, προσφέροντας ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Σκηνοθεσία: Bradley Cooper

Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Matt Bomer

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..