Κριτική ταινίας : Meg 2: The Trench

Το Meg 2: The Trench (Meg 2: Η Τάφρος) του Ben Wheatley κάνει ένα τολμηρό άλμα μακριά από τον ρεαλισμό, προσφέροντας μια παράξενη περιπέτεια γεμάτη υπερβολική δράση και εντυπωσιακά πλάσματα.

Μια καταστρεπτική για την αποστολή τους επιχείρηση εξόρυξης θα προκαλέσει το χάος και θα τους αναγκάσει να αγωνιστούν -άνισα- για την επιβίωσή τους. Σε έναν εφιαλτικό αγώνα ενάντια στον χρόνο, οι ήρωές μας μάχονται γιγαντιαίους μεγαλόδοντες και αδίστακτους ανθρώπινους εχθρούς του περιβάλλοντος και έτσι, θα πρέπει να τρέχουν, να σκέφτονται και να κολυμπούν πιο γρήγορα από τους αμείλικτους θηρευτές τους.

Η απομάκρυνση της ταινίας από τον ρεαλισμό και τη λογική είναι εμφανής από την αρχή. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό τρενάκι του λούνα-παρκ , όπου ο ήρωάς μας, ο Τζόνας, χειρίζεται λεπίδες ελικοπτέρου ενάντια σε καρχαρίες, με μια αίσθηση που μόνο το Χόλυγουντ θα μπορούσε να δώσει.

Σε μια απροσδόκητη ανατροπή, το Meg 2 καταφέρνει να ξεπεράσει τον προκάτοχό του από την άποψη της απόλυτης γελοιότητας. Η εγγενής ανοησία της ταινίας, σε συνδυασμό με μια σειρά από παράξενα πλάσματα, όπως μεγαλοδόντια, προϊστορικές σαύρες και γιγάντια χταπόδια, δημιουργεί ένα κοκτέιλ καθαρής, ανεγκέφαλης ψυχαγωγίας.

Παραδόξως, οι βασικοί χαρακτήρες καταφέρνουν να έχουν υπόσταση μέσα στο χάος. Σε αντίθεση με τους συνήθεις ενοχλητικούς και αντιπαθητικούς χαρακτήρες αυτών των ταινιών, το Meg 2 τους κρατάει σχετικά ανεκτούς, με εξαίρεση τους “κακούς”. Η ταινία αγκαλιάζει την παράξενη υπόθεσή της με αυτοπεποίθηση και αυτή η τόλμη αποδίδει σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε ότι οι προσπάθειες της ταινίας για επιστήμη και ρεαλισμό συγκρούονται μερικές φορές αμήχανα με τις σκηνές δράσης.

Αν και το Meg 2 είναι αναμφίβολα ένα popcorn flick, εξισορροπεί σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ απολαυστικού θεάματος και κινηματογραφικού λάθους. Οι CGI σκηνές δράσης ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητά τους και τις ωραίες γωνίες λήψης που προσφέρουν.

Το Meg 2: The Trench (Meg 2: Η Τάφρος) του Ben Wheatley είναι η επιτομή της ένοχης απόλαυσης – μια ταινία που ευδοκιμεί από την ίδια της την τόλμη. Αγκαλιάζοντας τη δική της τρέλα, το σίκουελ σερβίρει μια υδάτινη υπερπαραγωγή που είναι τόσο παράλογη, όσο και διασκεδαστική.

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Cliff Curtis, Jing Wu, Sienna Guillory, Skyler Samuels

Στους Κινηματογράφους 

Πες μας την άποψη σου..