Κριτική Ταινίας : Memory

Το Memory (Η Μνήμη του Δολοφόνου) του Martin Campbell είναι μια ακόμα ταινία δράσης στο κινηματογραφικό σύμπαν του Liam Neeson.

Ο Άλεξ Λιούς είναι ένας έμπειρος εκτελεστής, φημισμένος για την διακριτική του ακρίβεια. Όταν αρνηθεί να ολοκληρώσει τη δουλειά για μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, μετατρέπεται σε στόχο και πρέπει να κυνηγήσει όσους τον θέλουν νεκρό. Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, η Λίντα Άμιστεντ και ο μεξικανός κατάσκοπος Χιούγκο Μάρκεζ αναλαμβάνουν να ακολουθήσουν το σωρό πτωμάτων που αφήνει στο πέρασμά του ο Άλεξ.

Η σκηνοθεσία του Campbell είναι καλή, χρησιμοποιώντας κάθε λεπτό της ταινίας και το θέμα στο έπακρο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, κάθε ταινία του Nesson μοιάζει με την προηγούμενη. Τόσο πολύ, σε σημείο που απλά έχει φτιάξει μια κατηγορία ταινιών απο μόνος του. Αν θες να δεις μια ταινία δράσης με τον Liam Neeson, τότε το Memory είναι μια καλή ταινία δράσης με τον Liam Neeson.

Το σενάριο δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Αποτελεί μια μηδενιστική σύνθεση του Taken με κάθε ταινία που έχουμε δει για κάποιο δολοφόνο που θέλει να αποσυρθεί και δεν τον αφήνουν. Ο Liam Neeson είναι εξαιρετικός, όπως κάθε φορά, για αυτό άλλωστε είναι και ο ηθοποιός που πάντα κάνει αυτές τις ταινίες.

Το Memory (Η Μνήμη του Δολοφόνου) του Martin Campbell αποτελεί μια σύνθεση άλλων παλαιότερων ταινιών, είναι ειλικρινής, αλλά χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση.

Σκηνοθεσία: Martin Campbell

Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce, Ray Stevenson, Stella Stocker, Harold Torres, Ray Fearon, Taj Atwal

Στους κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..