Κριτική Ταινίας : Minions: The Rise of Gru

Το Minions: The Rise of Gru (Minions 2: Η Άνοδος Του Γκρου) του Kyle Baldad είναι μια εξαντλητική, πολύχρωμη και με εξαιρετικές αναφορές στα 70’s ταινία.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές. Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Γκρου περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους. Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά (για να το θέσουμε κομψά) και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Γκρου τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού. Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, ο Γκρου θα στραφεί σε μια απρόσμενη πηγή για πάρει καθοδήγηση. Στον ίδιο τον Wild Knuckles. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται μια βοήθεια από έναν φίλο.

Το γεγονός πως η ταινία έχει ως κύριο στόχο τα παιδιά, δε σημαίνει πως αφηγηματικά θα έπρεπε να είναι τόσο κενή. Δεν υπάρχει πλοκή που να εξελίσσεται, η ιστορία είναι ελάχιστα υπάρχουσα και τα πάντα βασίζονται μόνο στα αστεία που κάνουν τα minion. Υπάρχει μια ολόκληρη υποπλοκή σχετικά με τα minions που μαθαίνουν Kung Fu για να σώσουν τον Γκρου, μόνο και μόνο για να δείξουν ακόμα περισσότερα αστεία σκετσάκια με τα minions.

Παρόλο όμως που δεν είναι κάποια ξεχωριστή ταινία, είναι διασκεδαστική και η δουλειά που έχει γίνει στο animation είναι κορυφαία, ως συνήθως. Η αίσθηση είναι πιο κοντά στην αρχική ταινία από ότι το Minions ή το Despicable Me 3, αλλά πραγματικά θα μπορούσε να υπάρχει απλά μια πιο δεμένη ιστορία πίσω από τα χαριτωμένα κίτρινα κακά πλάσματα.

Το Minions: The Rise of Gru (Minions 2: Η Άνοδος Του Γκρου) του Kyle Baldad είναι χαοτικό, κουραστικό και αναμενόμενο, αλλά παραμένει διασκεδαστικό.

Σκηνοθεσία: Kyle Baldad

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Lucy Lawless, Danny Trejo, Julie Andrews, Russell Brand, Alan Arkin, Michelle Yeoh

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..