Κριτική Ταινίας : Misbehaviour

Το Misbehaviour (Miss Απειθαρχία) της Philippa Lowthorpe είναι μια διασκεδαστική, καλογυρισμένη αλλά προβλέψιμη ταινία για τα δικαιώματα των γυναικών και την ιδέα της ομορφιάς.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς του 1970, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με παρουσιαστή, τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Εκείνη την περίοδο, ο διαγωνισμός ήταν το show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση του πλανήτη με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Υποστηρίζοντας ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το νεοσύστατο κίνημα της Ελευθερίας των Γυναικών πέτυχε την, εν μία νυκτί, αναγνώριση, εισβάλλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση του διαγωνισμού.

Το Misbehaviour είναι μια ταινία που διερευνά τόσο τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, τον σεξισμό και την φύση των διαγωνισμών ομορφιάς, όσο και την ενδυνάμωση των μαύρων γυναικών. Το αποτέλεσμα είναι να αγγίζει πολλαπλά θέματα και διάφορες ιστορίες χαρακτήρων ταυτόχρονα, χωρίς να καταφέρνει τα επιτύχει την απαιτούμενη ισορροπία, με τίμημα την συνοχή της αλλά και την πρωτοτυπία σε μια κατά τα άλλα αρκετά εμπνευσμένη και διασκεδαστική ταινία.

Η Gugu Mbatha-Raw κλέβει την παράσταση, ως μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να γίνει η πρώτη μαύρη Miss World σε μια κοινωνία που της λέει ότι ποτέ δεν θα είναι αρκετά καλή, καθαρά λόγω του χρώματος του δέρματός της. Όμως οι χαρακτήρες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο βάθος στις αλληλεπιδράσεις τους, με τις Sally Alexander και Keira Knightley να έχουν την καλύτερη ισορροπία προς το τέλος της ταινίας.

Το Misbehaviour (Miss Απειθαρχία) της Philippa Lowthorpe μια ευχάριστη, αστεία και εντυπωσιακή φεμινιστική ματιά σε μια ιστορική διοργάνωση.

Σκηνοθεσία: Philippa Lowthorpe

Πρωταγωνιστούν: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Phyllis Logan, Lesley Manville, Rhys Ifans και Greg Kinnear

Στους Κινηματογράφους!