Κριτική Ταινίας : Mission Impossible: Fallout

To Mission Impossible: Fallout (Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση) του Christopher McQuarrie είναι μια εντυπωσιακή ταινία, με ασταμάτητο ρυθμό και ρεαλιστικές σκηνές δράσης επιδέξια δεμένες, με ένα αναμενόμενο αλλά έξυπνο και γεμάτο σενάριο. Ο Tom Cruise επιστρέφει ως Ethan Hunt για έβδομη κατά σειρά φορά, είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία, και όχι απλά δεν έχει επαναπαυτεί στις δάφνες του, αλλά μαζί με τον σκηνοθέτη και το υπόλοιπο καστ της ταινίας, μοιάζει αφοσιωμένος και έτοιμος να δώσει στον κοινό μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης των τελευταίων ετών.

Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες. Καθώς ο Ethan Hunt αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Hunt βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Η πλοκή στο Mission Impossible: Fallout (Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση) μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ως προβλέψιμη, βασισμένη σε συνήθη ηθικά διλήμματα που τίθενται σε ταινίες τους είδους και με αρκετά βασικούς σε πλοκή χαρακτήρες. Όμως, πρόκειται για μια από τις σπάνιες φορές που όλα τα επιμέρους στοιχεία έρχονται και δένουν αρμονικά, σχεδόν αριστουργηματικά. Το σενάριο ανυψώνουν οι έξυπνες ανατροπές, όπως και η εξισορρόπηση μεταξύ του δράματος και της κωμωδίας, αλλά στην πραγματικότητα απογειώνεται οπτικά με την υπέροχη κινηματογραφία της κάθε σκηνής. Αποκορύφωμα οι σκηνές δράσης, οι οποίες ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Το γεγονός πως ο Tom Cruise φέρνει εις πέρας μόνος του τις σκηνές δράσης, είναι γνωστό και πολυδιαφημισμένο. Σε αυτή την ταινία όμως, η αρτιότητα κάθε τεχνικού κομματιού σε συνδυασμό με το πάθος που ο ίδιος καταβάλει και τους ρυθμούς της αφήγησης, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα το λιγότερο θεαματικό. Δίπλα του και ο Henry Cavill, η Rebecca Ferguson και η Angela Bassett, εντυπωσιακοί επίσης οπτικά, αλλά με πολύ λιγότερα πράγματα να κάνουν, ενισχύουν την ταινία με αναπόσπαστους για την πλοκή ρόλους.

To Mission Impossible: Fallout (Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση) του Christopher McQuarrie είναι ίσως η καλύτερη ταινία του franchise. Τα εντυπωσιακά σκηνικά, οι εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές δράσης και η σκηνοθετική ματιά του McQuarrie, δημιουργούν ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα που σε κάνει να αγωνιάς για την τύχη του κόσμου, ακόμα και αν ξέρεις από την αρχή το αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία: Christopher McQuarrie

Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Michelle Monaghan και Alec Baldwin

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..