Κριτική Ταινίας : Moonlight

To Moonlight αποτελεί μια συναισθηματική ματιά σε μια ζωή που έζησε στις σκιές.  Η ιστορία του Chiron είναι ένα παραμύθι για την καταπίεση και, τελικά, την ελπίδα και την ελευθερία. H ταινία ακολουθεί το ταξίδι ενός νεαρού αγοριού που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του καθώς μεγαλώνει.

Μπορούν εύκολα να υπάρξουν συγκρίσεις με το Boyhood του Richard Linklater που ήταν καλύτερη ταινία, αλλά το Moonlight είναι μια όμορφη ταινία που τολμά. Ο Barry Jenkins δεν διστάζει να μας δείξει την ασχήμια με την όποια έρχεται αντιμέτωπος ο πρωταγωνιστής καθώς μεγαλώνει, ενώ ταυτόχρονα η ταινία δεν είναι εκβιαστική και μίζερη, δεν απαιτεί το συναίσθημα και όλα μοιάζουν να κυλούν φυσικά. Ίσως το μήνυμα που θέλει να περάσει μοιάζει κάπως απλοϊκό και ξανά ειπωμένο και θα ήταν πολύ καλύτερα αν μπορούσαμε να δούμε κάτι παραπάνω από το “Να είσαι ο εαυτός σου”.

Η κινηματογραφία είναι υπέροχη, επιτρέποντας να δούμε τον κόσμο από την πλευρά του Chiron με τέτοιο τρόπο, ώστε να βλέπουμε τα συναισθήματα του. Οι τρεις ηθοποιοί που παίζουν τον Chiron, αν και πρωτοεμφανιζόμενοι, είναι καταπληκτικοί, ενώ ο Mahershala Ali και η Naomie Harris σίγουρα αξίζουν τις υποψηφιότητες για Oscar που έλαβαν. Η μουσική επένδυση είναι πολύ σωστά επιλεγμένη.

Το Moonlight είναι μια θαυμάσια ταινία, μια ιστορία για κάποιον που μπορεί να βρει την ελπίδα και την αγάπη παρά τις αντιξοότητες του κόσμου στον όποιο ζει. Ο Barry Jenkins δημιούργησε ένα εξαιρετικό έργο το οποίο κερδίζει από την συγκυρία της εποχής, καθώς εκφράζει ζητήματα για την κοινωνική θέση των έγχρωμων στην Αμερική αλλά και της LGBT κοινότητας, αλλά πάνω από όλα είναι ένα υπέροχο ταξίδι στη ζωή ενός ανθρώπου.

Σκηνοθεσία: Barry Jenkins

Πρωταγωνιστούν: Trevante Rhodes, Naomie Harris, Andre Holland και Mahershala Ali.

 

Στους Κινηματογράφους

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
8
Visuals
8
Ερμηνείες
9
Σκηνοθεσία
9
Σενάριο
9
Προηγούμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Split
Επόμενο άρθρο SAG Awards 2017: Οι Νικητές!
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..