Κριτική Ταινίας : News of the World

Το News of the World (Του Κόσμου τα Νέα) του Paul Greengrass είναι ένα ζεστό και κομψό γουέστερν, προβλέψιμο, αλλά εξαιρετικά καλά γυρισμένο.

Ένας βετεράνος του Εμφυλίου που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη διαβάζοντας τις ειδήσεις ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στο Τέξας για να παραδώσει ένα ορφανό στο νέο του σπίτι.

Η ιστορία στο σύνολο της ταινίας κινείται αργά και είναι αρκετά προβλέψιμη, αλλά έχει ως βάση της τη βαθιά ανθρώπινη αλληλεγγύη και μια συγκινητική ιστορία, ακόμα και μέσα από τα κλισέ και την αδεξιότητά της. Η κινηματογράφηση είναι υπέροχη, με πολύ καλή χρήση του τοπίου και της γεωγραφίας, ενώ οι σκηνές δράσεις είναι επίσης αρκετά καλές.

Η Helena Zengel δίνει μια πολλά υποσχόμενη ερμηνεία και έχει μια αξιοσημείωτη χημεία με τον πρωταγωνιστή, Tom Hanks, ο οποίος με τη σειρά του έχει μια αξιοπρεπέστατη απόδοση, καθώς οι δυο τους μοιράζονται ένα αργό και στοχαστικό ταξίδι.

Το News of the World (Του Κόσμου τα Νέα) του Paul Greengrass είναι μια εντυπωσιακή και εγκάρδια ταινία, απλή σεναριακά και με αργό ρυθμό.

 

Σκηνοθεσία: Paul Greengrass

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Helena Zengel, Fred Hechinger, Michael Angelo Covino, Thomas Francis Murphy, Elizabeth Marvel, Mare Winningham

Στην πλατφόρμα του NETFLIX.

Πες μας την άποψη σου..