Κριτική ταινίας : Next Goal Wins

Στο Next Goal Wins (Ένα Γκολ για τη Νίκη) του Taika Waititi φέρει τη χαρακτηριστική ιδιορρυθμία του σκηνοθέτη προσφέροντας γέλιο, αλλά μερικές φορές αυτό μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι, επισκιάζοντας τις δυνατότητες της ταινίας.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αμερικανικής Σαμόα, διαβόητη για την ταπεινωτική της ήττα με σκορ 31-0, στρέφεται στον κακότυχο και αντισυμβατικό προπονητή Thomas Rongen με την ελπίδα να μεταμορφωθεί σε μία αξιοπρεπή, ανταγωνιστική ομάδα.

Το Next Goal Wins ξεκινάει ασταθώς, ωστόσο, τελικά βρίσκει το ρυθμό του. Ο Michael Fassbender ξεχωρίζει, ιδιαίτερα στις συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές, αναδεικνύοντας το ταλέντο του. Το ιδιαίτερο στυλ του Taika Waititi, το οποίο είναι εμφανές σε όλη την ταινία, μερικές φορές πετυχαίνει τέλεια το στόχο του, αλλά μερικές φορές απλά τον χάνει.

Αν και δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δουλειές του Waititi, το Next Goal Wins είναι μια ευχάριστη ταινία, καθώς αγκαλιάζει το γνωστό θέμα του εμπνευσμένου αουτσάιντερ. Συνολικά, υπάρχει μια υπερβολική χρήση αναφορών στην ποπ κουλτούρα και η αισθητική χαμηλού προϋπολογισμού είναι εμφανής, επηρεάζοντας τη συνολική αίσθηση. Οι ειλικρινείς στιγμές, όμως, και η αληθινή συναισθηματική ιστορία διορθώνουν κάποιες από τις αδυναμίες της ταινίας.

Ο Michael Fassbender υποδύεται έναν αποτυχημένο προπονητή που εξελίσσεται ως χαρακτήρας. Γενικά οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χαρακτήρων είναι πολύ καλές. Παρά τα ελαττώματά της, η ταινία καταφέρνει να μεταφέρει ένα γνήσιο μήνυμα για την εύρεση της χαράς στο παιχνίδι και ο Fassbender καταφέρνει να προσφέρει ωραίες συναισθηματικές στιγμές. Ωστόσο, η προσπάθεια εξισορρόπησης του χιούμορ και των σοβαρών θεμάτων παραπαίει κατά διαστήματα.

Το Next Goal Wins (Ένα Γκολ για τη Νίκη) του Taika Waititi είναι μια ευχάριστη ταινία που συνδυάζει χιούμορ και μια feel-good αφήγηση. Αγκαλιάζει το κλασικό θέμα του αουτσάιντερ, προσφέροντας ένα γνήσιο μήνυμα για την εύρεση χαράς στο παιχνίδι.

Σκηνοθεσία: Taika Waititi

Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Oscar Kightley, Kaimana, David Fane, Elisabeth Moss, Rachel House, Beulah Koale, Taika Waititi

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..