Κριτική ταινίας : Night Swim (Στοιχειωμένα Νερά)

Το Night Swim (Στοιχειωμένα Νερά) του Bryce McGuire δυσκολεύεται να διατηρήσει έναν σταθερό ρυθμό και παρασύρεται στον παραλογισμό.

Στα Στοιχειωμένα νερά, που βασίζονται στη μικρού μήκους ταινία του 2014 των Ροντ Μπλάκχερστ και Μπράις ΜακΓκουάιρ η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, πρωταγωνιστεί ο Γουάιατ Ράσελ ως Ρέι Γουόλερ, ένας πρώην αστέρας του μπέιζπολ που έχει αποχωρήσει πρόωρα εξαιτίας μίας εκφυλιστικής νόσου, ο οποίος μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι με την ανήσυχη σύζυγο του Ιβ, την έφηβη κόρη τους Ίζι και τον νεαρό γιο τους Έλιοτ.

Ο Ρέι ελπίζει βαθιά μέσα του, παρόλα τα εμπόδια, να επιστρέψει επαγγελματικά στο μπέιζμπολ και πείθει την Ιβ ότι η πισίνα με τα λαμπερά νερά στην πίσω αυλή θα διασκεδάζει τα παιδιά τους και θα του επιτρέψει να κάνει φυσιοθεραπείες στο νερό. Αλλά ένα σκοτεινό μυστικό, κρυμμένο στο παρελθόν του σπιτιού, θα εξαπολύσει μία κακόβουλη δύναμη που θα σύρει την οικογένεια στα βάθη ενός αναπόδραστου τρόμου.

Η πλοκή εισάγει μια πολλά υποσχόμενη, αλλά ανεκμετάλλευτη πρωτότυπη ιδέα. Είναι μια ταινία τρόμου που περιστρέφεται γύρω από μια μυστηριώδη πισίνα, η οποία παρασύρει τους ανθρώπους στην καταστροφή τους, και βασίζεται σε ταινία μικρού μήκους του ίδιου σκηνοθέτη.

Το Night Swim έχει μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα υπόθεση, αλλά αποτυγχάνει να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του. Πάσχει από κακούς χαρακτήρες, αργό ρυθμό και μη πειστικό CGI. Βασίζεται, επίσης, υπερβολικά σε φτηνά jump scares που καταστρέφουν το σασπένς και την ατμόσφαιρα.

Έχει κάποια λυτρωτικά στοιχεία, όπως η κινηματογράφηση, οι αναφορές στα Σαγόνια του Καρχαρία και η τρίτη πράξη, αλλά δεν είναι αρκετά για να σώσουν την ταινία από το να είναι μια μέτρια ταινία τρόμου.

Η ελκυστική αλλά παράλογη υπόθεση και ιδέα του Night Swim υπονομεύεται από την ατελή τελική μορφή του. Η ταινία δυσκολεύεται να προσδιορίσει την ταυτότητά της, ταλαντεύεται μεταξύ ενός οικογενειακού δράματος και ενός αλλόκοτου τρόμου. Παρά τις ατέλειες αυτές, το δημιούργημα του Bryce McGuire αποτελεί ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα για τη νέα χρονιά, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του B-horror.

Το Night Swim (Στοιχειωμένα Νερά) του Bryce McGuire είναι μια ταινία που θα μπορούσε να είναι σπουδαία, αλλά κατέληξε να είναι απογοητευτική.

Σκηνοθεσία: Bryce McGuire

Πρωταγωνιστούν: Kerry Condon, Wyatt Russell, Amelie Hoeferle, Gavin Warren, Nancy Lenehan

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..