Κριτική Ταινίας : Nocturnal Animals

Το Nocturnal Animals (Νυκτόβια Πλάσματα) είναι μια οπτικά ελκυστική και  ενδιαφέρουσα ταινία, που όμως δεν καταφέρνει να έχει το βάθος και την ουσία που ο σκηνοθέτης της Tom Ford προσπάθησε να δώσει.

Είναι σαφές ότι μέσα από κάποιες κραυγαλέες σκηνές, η ταινία προσπαθεί να κριτικάρει/ σατιρίσει την καλλιτεχνική σκηνή του Los Angeles. Γεγονός όμως είναι ότι ο σκηνοθέτης δεν καταφέρνει να ισορροπήσει τις τρεις διαφορετικές αφηγήσεις που υπάρχουν στην ταινία. Το πιο συναρπαστικό μέρος της ταινίας είναι η μυθιστορηματική ενότητα, και είναι κρίμα το ότι μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά γρήγορα πως πρόκειται για μια φανταστική ιστορία. Ουσιαστικά, η ταινία προσπαθεί να κάνει κάποιο κοινωνικό σχολιασμό, λέγοντας ταυτόχρονα μια ιστορία εκδίκησης και συναισθημάτων.

Η Amy Adams, η οποία είχε μια υπέροχη χρονιά με το Arrival, προσφέρει μια ακόμα εξαιρετική ερμηνεία. Αρχικά, ίσως η ζεστή εμφάνιση της Adams να ξενίσει στον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά στην πορεία αυτό αποδεικνύεται το ατού της. Ο Jake Gyllengall είναι εκπληκτικός σε δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. Ξεχωρίζουν και ο Michael Shannon με τον  Aaron Taylor-Johnson, δίνοντας δύο υποδειγματικές ερμηνείες. Μπορούμε να πούμε ότι ο Tom Ford σκηνοθέτησε υπέροχα το σύνολο των ηθοποιών, παρόλο που οι χαρακτήρες τους δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, και αυτό είναι και το καλύτερο μέρος της ταινίας.

Η κινηματογραφία του Seamus McGarvey είναι επίσης αξιοσημείωτη. Το στυλ και η εικόνα είναι εκπληκτικά. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από μια ταινία με σκηνοθέτη τον Tom Ford, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι η εικόνα κάνει την ταινία γοητευτική (και ιδιαίτερη κάποιες στιγμές). Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις αν τα άδεια βλέμματα της Amy Adams αποτελούν ένα σατυρικό σχόλιο στις τυπικά σοβαρές arthouse ταινίες ή αν είναι όντως μέρος της αφήγησης.

To Nocturnal Animals είναι μια συναρπαστική, οπτικά καθηλωτική εμπειρία που δεν καταφέρνει να περάσει τα μηνύματα που θα ήθελε.

Σκηνοθεσία και Σενάριο: Tom Ford

Πρωταγωνιστούν: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Armie Hammer, Laura Linney, Andrea Riseborough και Michael Sheen

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..