Κριτική Ταινίας : Pieces of a Woman

Το Pieces of a Woman (Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας) του Kornél Mundruczó είναι μια φιλόδοξη και επιβλητική οπτικά ταινία, με εξαιρετικές ερμηνείες, αλλά ψυχρή και άνιση στην αφήγηση της.

Ένας αποτυχημένος τοκετός στο σπίτι έχει βαριές αισθηματικές επιπτώσεις για μια γυναίκα. Ένα χάσμα θλίψης τη χωρίζει από τον σύντροφο και την οικογένειά της. Η Μάρθα και ο Σον, ένα ζευγάρι από τη Βοστόνη, περιμένουν παιδί, αλλά η ζωή τους αλλάζει οριστικά όταν η γέννηση του μωρού στο σπίτι έχει μια ασύλληπτη, τραγική κατάληξη.

Για έναν χρόνο, η Μάρθα βιώνει μια οδύσσεια αφού, παράλληλα με τη θλίψη της για τον χαμό του νεογέννητου παιδιού της, πρέπει να αντιμετωπίσει και τις δυσμενείς σχέσεις της με τον Σον και την αυταρχική της μητέρα, καθώς και με τη μαία που κατηγορείται για το περιστατικό, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο.

Το δράμα του Kornél Mundruczó έχει ίσως τα καλύτερα πρώτα τριάντα λεπτά ταινίας που είδαμε τα τελευταία χρόνια άλλα, από εκεί και μετά εξελίσσεται σε μια ιστορία που δεν έχει σταθερή δυναμική, με απογοητευτική αφήγηση. Αξιοθαύμαστη οπτικά, επενδύει σε μελοδραματικούς και προβλέψιμους μονολόγους και ατμοσφαιρικές εικόνες, χωρίς να αναπτύσσει τους χαρακτήρες της. Ένα άβολο και εξαντλητικό οικογενειακό δράμα όπου τα πάντα είναι θλιβερά και βαριά, όχι μόνο το θέμα του, αλλά κάθε σκηνή έχει ένα βαθύ συναίσθημα θλίψης.

Η Vanessa Kirby είναι αναμφίβολα εξαιρετική στον πρωταγωνιστικό ρόλο και αποδίδει υπέροχα κάθε συναίσθημα, είτε είναι σύγχυση, είτε θλίψη, είτε ενοχή, είτε θυμός, είτε άγχος. Η Ellen Burstyn είναι εξίσου καλή στον ρόλο της μητέρας, όπως και ο αμφιλεγόμενος Shia Lebeouf που συνοδεύει υπέροχα την Kirby.

Το Pieces of a Woman (Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας) του Kornél Mundruczó είναι μια καλοφτιαγμένη ιστορία για τη θλίψη και τη μητρότητα, χωρίς σεναριακή δυναμική.

Σκηνοθεσία: Kornél Mundruczó

Πρωταγωνιστούν: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Molly Parker, Sarah Snook, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmie Fails και Ellen Burstyn

Στην πλατφόρμα του NETFLIX απο τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Πες μας την άποψη σου..