Κριτική ταινίας : Poor Things

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου δημιουργεί μια κινηματογραφική χώρα των θαυμάτων με την τολμηρή φαντασία, τη σουρεαλιστική αισθητική και τη λάμψη του.

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter, μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter. Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ξεπερνά τα όρια με το “Poor Things”, ένα μείγμα Φρανκενστάιν και Ταξίδια του Γκιούλιβερ. Σε αυτή τη φεμινιστική αναπροσαρμογή της ιστορίας του Φρανκενστάιν, η Emma Stone λάμπει ως Bella Baxter σε μια αφήγηση που αμφισβητεί τους κοινωνικούς κανόνες και την ηθική μέσα σε ένα πατριαρχικό περιβάλλον. Η ταινία εξερευνά την αυτονομία, τη σεξουαλικότητα και τις κοινωνικές προσδοκίες στον σουρεαλιστικό κόσμο του Λάνθιμου.

Η ερμηνεία της Emma Stone ως Μπέλα είναι μαγνητική. Το σύνολο των ηθοποιών, με τους Mark Ruffalo και Willem Dafoe, προσφέρει εξαιρετικές ερμηνείες που ενισχύουν το θεματικό βάθος της ταινίας. Το “Poor Things” έχει εξαιρετική κινηματογράφηση, ζωντανά χρώματα και ιδιόμορφα σκηνικά, βυθίζοντας τους θεατές σε έναν παράξενο, αλλά συναρπαστικό κόσμο.

Παρά τις περιστασιακές δυσκολίες στον ρυθμό του, το “Poor Things” μαγνητίζει με την ιδιόρρυθμη αφήγηση, τους ελκυστικούς χαρακτήρες και τα θέματά του. Το ξεχωριστό στυλ του Λάνθιμου, εμφανές στην οπτική φινέτσα και το σκοτεινό χιούμορ της ταινίας, εδραιώνει τη φήμη του ως σκηνοθέτη με μοναδικό τόνο.

Αν και δεν είναι αψεγάδιαστη, το “Poor Things” είναι μια ταινία που προσφέρει μια φρέσκια οπτική στον φεμινισμό και τις κοινωνικές προσδοκίες, τροφοδοτούμενη από την εξαιρετική ερμηνεία της Emma Stone.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..