Κριτική Ταινίας : Radioactive

Το Radioactive (Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο) της Marjane Satrapi είναι μια κομψή και φιλόδοξη βιογραφία με αξιοπρεπή κινηματογράφηση, αλλά ασταθές και ρηχό σενάριο.

Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρίας Κιουρί, στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο. Η γνωριμία της με τον επίσης επιστήμονα Πιερ Κιουρί, ο γάμο τους και η ανακάλυψη του ραδίου που άλλαξε την επιστήμη για πάντα. Μία ταινία αφιερωμένη στην ευφυΐα των Κιουρί που άλλαξε τον κόσμο και τους οδήγησε όχι μόνο στο Βραβείο Νόμπελ αλλά και στην παγκόσμια αναγνωσιμότητα.

Με μια καταπληκτική αληθινή ιστορία επικεντρωμένη σε μια συναρπαστική γυναίκα, το Radioactive έχει μια εξαιρετική βάση για να κινηθεί και το αποτέλεσμα είναι μια στιλιζαρισμένη, αλλά άψυχη ταινία. Σε ένα μεγάλο μέρος της μοιάζει ασταθής και αποδιοργανωμένη. Σε μια προσπάθεια αντισυμβατικής προσέγγισης της αφήγησης, η Curie παρατηρεί μελλοντικές χρήσεις των ανακαλύψεών της και των καταστροφικών γεγονότων που συνέβησαν πολύ μετά την εποχή της. Και αυτό αποτελεί και τη μόνη προσπάθεια για κάτι καινούριο, χωρίς όμως να προσθέτει κάτι ουσιαστικό, σε μια ταινία χωρίς ρυθμό.

Ένας τόσο συναρπαστικός πρωταγωνιστικός χαρακτήρας μπορούσε να έχει ένα πιο εστιασμένο και συναισθηματικό σενάριο. Η ταινία, όμως, επιλέγει να κάνει μια ρεαλιστική προσέγγιση εμπλέκοντας και κοινωνικά στοιχεία της εποχής. Η Rosamund Pike είναι αρκετά καλή, σε έναν χαρακτήρα που έχει υπόσταση μόνο μέσα από την ιστορία και το όνομα του, αλλά δεν αναπτύσσεται ποτέ σεναριακά.

Το Radioactive (Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο) της Marjane Satrapi είναι μια υπερ-στιλιζαρισμένη και τολμηρή οπτικά ταινία, αλλά αρκετά τυπική και χωρίς έμπνευση σεναριακά.

Σκηνοθεσία: Marjane Satrapi

Πρωταγωνιστούν: Rosamund Pike, Sam Riley, Aneurin Barnard, Simon Russell Beale, Katherine Parkinson, Sian Brooke και Anya Taylor-Joy

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..