Κριτική Ταινίας : Rambo: Last Blood

Το Rambo: Last Blood (Rambo: Το Τελευταίο Αίμα) του Adrian Grunberg διατηρεί την κλασική φόρμουλα των ταινιών Ράμπο με μια κατανοητή, αλλά προβλέψιμη αφήγηση.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία, ο Sylvester Stallone επιστρέφει ως ένας από τους κορυφαίους ήρωες δράσης όλων των εποχών, ως Τζον Ράμπο. Τώρα, ο Ράμπο θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις ανελέητες πολεμικές του ικανότητες με σκοπό να πάρει εκδίκηση στην τελευταία του επικίνδυνη αποστολή. Το τελευταίο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς είναι ένα θανάσιμο ταξίδι εκδίκησης και αίματος.

Το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας του Ράμπο δεν προσποιείται ποτέ ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι, μια αιματηρή φαντασία εκδίκησης χωρίς ηθικά διλήμματα και βασανισμένους από τις ενοχές ανθρώπους. Ο χαρακτήρας του Ράμπο είναι συνειδητά και αμετανόητα βίαιος με μια ενδιαφέρουσα υπερβολή, που τον φέρνει πρακτικά στο όρια του υπερήρωα. Ο ρυθμός της ταινίας είναι περίεργος κατά διαστήματα και η πλοκή της αρκετά προβλέψιμη, άλλα η ιστορία της είναι ισχυρή, συγκεντρωμένη γύρω από τον κεντρικό της χαρακτήρα και ακολουθώντας την τυπική δομή μιας ταινίας φαντασίας.

Ο Sylvester Stallone ως John Rambo είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του είδους. Σε ηλικία 73 ετών, μένει πιστός στο ύφος της ταινίας προσφέροντας μια εξαιρετική, φυσική ερμηνεία, χωρίς να συμμορφώνεται με τον τυπικό ήρωα δράσης. Όμως, οι χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν είναι μονοδιάστατοι, χωρίς κανέναν λόγο ύπαρξης στην ιστορία. Αυτή η ταινία είναι για τον Rambo και μόνο.

Το Rambo: Last Blood (Rambo: Το Τελευταίο Αίμα) του Adrian Grunberg είναι μια κινηματογραφικά καλή, άλλα ασταθής στην αφήγηση της ταινία, η οποία αποχαιρετά έναν μυθικό ήρωα του κινηματογράφου με την υπερβολή που του αξίζει.

Σκηνοθεσία: Adrian Grunberg

Πρωταγωνιστούν: Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta, Adriana Barraza, Yvette Monreal, Genie Kim, Joaquín Cosío και Oscar Jaenada

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..