Κριτική Ταινίας : Rebecca

To Rebecca (Ρεβέκκα) του Ben Wheatley είναι ένα συμπαγές, καλοφτιαγμένο και αποπνικτικό παραμύθι, το οποίο ισορροπεί με ευκολία ανάμεσα στην ιστορία αγάπης και το θρίλερ.

Μια νεόνυμφη μετακομίζει στην επιβλητική έπαυλη του συζύγου της, όπου πρέπει να αντιμετωπίσει τη μοχθηρή οικονόμο του και την απειλητική σκιά της νεκρής πρώην του.

Ο ρομαντισμός της Daphne du Maurier, ανεξίτηλος στον χρόνο, αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο ο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης Ben Wheatley χτίζει μια πολυτελή και σκοτεινή ταινία, που θα ήταν άδικο να συγκριθεί με την ταινία του Alfred Hitchcock που κυκλοφόρησε πριν από ογδόντα χρόνια.

Ορισμένες πτυχές της αφήγησης, κυρίως λόγω του τρόπου που συνδέονται οι σκηνές, προκαλούν σύγχυση με αποτέλεσμα να μην γίνεται απολύτως κατανοητό αν τα γεγονότα τοποθετούνται χρονικά στο παρόν ή στο παρελθόν. Όμως, η υπέροχη παραγωγή της ταινίας με μια σκοτεινή γοτθική ομορφιά, δίνουν μια νέα ζωή στην κλασική αυτή ιστορία, παρόλο που δεν παρέχει τη συγκίνηση της προγενέστερής της ταινίας.

Οι χαρακτήρες της Lily James και της Kristin Scott Thomas αποτελούν, ουσιαστικά, τους δύο πόλους πάνω στους οποίους στηρίζεται η αφήγηση. Με την James να έχει μια φυσική και συναισθηματική ερμηνεία και την Scott Thomas να είναι φανταστική στον περίπλοκο και σκληρό χαρακτήρα της. Ο Armie Hammer, με μια στωική και υποτονική ερμηνεία, “συνοδεύει” τις δυο πρωταγωνίστριες, δίνοντας μια ιδιαίτερη γοητεία άλλα και μυστικισμό στον ρόλο του.

To Rebecca (Ρεβέκκα) του Ben Wheatley είναι μια οπτικά όμορφη, στιλιζαρισμένη και ατμοσφαιρική προσαρμογή της κλασικής ταινίας με σύγχρονα στοιχεία, χωρίς ωστόσο να εμπεριέχει τη δυναμική της.

Σκηνοθεσία: Ben Wheatley

Πρωταγωνιστούν: Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas, Tom Goodman-Hill, Keeley Hawes, Sam Riley, και Ann Dowd.

Στην πλατφόρμα του Netflix απο 21 Οκτωβρίου !

Πες μας την άποψη σου..