Κριτική Ταινίας : SAS: Red Notice του Magnus Martens

Το SAS: Red Notice (SAS: Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός) του Magnus Martens είναι μια ταινία δράσης παλιάς σχολής, με πάρα πολλά κλισέ αλλά και διασκέδαση.

Ένας πράκτορας Ειδικών Δυνάμεων σε διαθεσιμότητα, πηγαίνει την Δρ. Σόφι Χαρτ από το Λονδίνο στο Παρίσι για να της κάνει πρόταση γάμου. Όταν το τρένο βρίσκεται στη Σήραγγα της Μάγχης, μια ομάδα βαριά οπλισμένων μισθοφόρων της, παίρνει τον έλεγχο του τρένου και κρατάει τους επιβάτες αιχμάλωτους. Απειλεί να τινάξει την σήραγγα και να κηρύσσει οικονομικό πόλεμο στην κυβέρνηση που έχει τα δικά της μυστικά να προστατέψει. Άοπλος και χωρίς επικοινωνία με την αντι-τρομοκρατική ομάδα, ο Τομ είναι η μοναδική ελπίδα της Σόφι και των επιβατών να επιβιώσουν.

Η ταινία μοιάζει με ταινίες του τύπου Die Hard, με έναν ανίκητο πρωταγωνιστή και εξαιρετικά άτυχους κακούς. Αν και βασίζεται σε μυθιστόρημα πραγματικού στελέχους της SAS του Βρετανικού στρατού,  του Andy McNab, δεν μοιάζει και πολύ αληθοφανής. Εμπλέκει δράση, κατασκοπεία και πολιτική σε μια πλοκή που μοιάζει να έχει ξαναειπωθεί. Βέβαια, αυτό δεν την κάνει κακή ταινία, απλά ίσως όχι και τόσο πρωτότυπη.

Το καστ είναι πιστό στους ρόλους του. Ο Sam Heughan είναι ένας αρκετά καλός action hero, ενώ ο Andy Serkis και ο Tom Wilkinson είναι επίσης, όπως πάντα, συμπαθείς. Η Ruby Rose είναι μια χαρισματική κακός, αλλά δεν εντυπωσιάζει.

Το SAS: Red Notice (SAS: Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός) του Magnus Martens είναι μια τυπική ταινία δράσης.

Σκηνοθεσία: Magnus Martens

Πρωταγωνιστούν: Ruby Rose, Sam Heughan, Hannah John-Kamen, Tom Hopper, Noel Clarke, Jing Lusi, Andy Serkis

Στους Κινηματογράφους.

Πες μας την άποψη σου..