Κριτική Ταινίας : Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

To Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Ο Shang-Chi και ο Θρύλος τον Δέκα Δαχτυλιδιών) του Destin Daniel Cretton είναι μια αναζωογονητική και διασκεδαστική ταινία δράσης, με μερικές ωραίες κωμικές πινελιές.

Ο Shang-Chi, ένας θρυλικός μαχητής, επιστρέφει σε έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον που άφησε, γεμάτο θάνατο και καταστροφή. Τα μυστικά του παρελθόντος του θα αποκαλυφθούν και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.

Η πρώτη ταινία της Marvel με Ασιάτες πρωταγωνιστές δεν είναι απλά ένα ακόμα τικ στη λίστα της πολιτικής ορθότητας, αλλά μια ταινία που πραγματικά διασκεδάζει. Οπτικά όμορφη, με υπέροχα κοστούμια, ενδιαφέρον σενάριο και υπέροχους χαρακτήρες, είναι μια από τις καλύτερες ταινίες origin της Marvel μέχρι σήμερα. Οι σκηνές μάχης μοιάζουν με ωδή σε παλιές ταινίες κουνγκ-φου, ενώ παραμένουν σύγχρονες και, μαζί με την κωμωδία και το soundtrack την κάνουν μια ξεχωριστή ταινία, μέσα όμως σε ένα σύμπαν που ταιριάζει απόλυτα.

Οι χαρακτήρες είναι συναρπαστικοί και αστείοι, ενώ το καστ αποτελεί ένα καλό μείγμα νέων προσώπων και θρύλων του κινηματογράφου. O Simu Liu δίνει μια απόλυτα ισορροπημένη ερμηνεία, ενώ η Awkwafina αποτελεί μια κάπως παράταιρη, αλλά σαφώς κωμική προσθήκη.

To Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Ο Shang-Chi και ο Θρύλος τον Δέκα Δαχτυλιδιών) του Destin Daniel Cretton είναι ένας υπέροχος συνδυασμός τρελής, έντονης δράσης και χιούμορ με την επιτυχημένη συνταγή της Marvel.

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton

Πρωταγωνιστούν: Simu Liu, Awkwafina, Meng’er Zhang, Fala Chen, Florian Munteanu, Benedict Wong, Michelle Yeoh, Ben Kingsley και Tony Leung

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..