Κριτική Ταινίας : Shazam! Fury of the Gods

To Shazam! Fury of the Gods (Shazam! Η Οργή των Θεών ) του David F. Sandberg έχει κενά στην πλοκή του και προβλέψιμες στιγμές, αλλά εξακολουθεί να είναι καλοφτιαγμένο και διασκεδαστικό.

Στην ταινία “Shazam! Η Οργή των Θεών” συνεχίζεται η ιστορία του έφηβου Μπίλι Μπάτσον, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγική λέξη “SHAZAM” μεταμορφώνεται στο ενήλικο alter ego του, τον Shazam.

Είναι η συνέχεια της ταινίας του 2019 “Shazam!”, και ακολουθεί τους ήρωες καθώς προσπαθούν να σώσουν τη Φιλαδέλφεια από δύο θυμωμένες θεές. Ένας συνδυασμός οικογενειακής κωμωδίας και ταινίας υπερήρωων που δίνει  στην ταινία μια αθώα και διασκεδαστική οπτική. Η ιστορία είναι απλή, με το  χιούμορ να αποτελεί ένα από τα highlights της ταινίας, όπως και μερικές σκηνές δράσης και οι αναφορές στο σύμπαν της DC, με τις τελευταίες να είναι ένα κομμάτι που πάντα ενθουσιάζει τους θαυμαστές τέτοιων ταινιών.

Ωστόσο, ορισμένα από τα στοιχεία της ιστορίας μοιάζουν αφύσικα. Υπάρχουν επίσης κάποια κενά στην πλοκή όσον αφορά τη συνέχεια του σύμπαντος της DC, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του franchise, ενώ μέρος του διαλόγου είναι ασταθές. Σε γενικές γραμμές, έχει ένα συμπαγές καστ που στο σύνολο του δίνει καλές ερμηνείες. Ο Zachary Levi έχει ένα τέλειο κωμικό timing, ενώ η Helen Mirren δείχνει ότι μπορεί απλά να παίξει οποιονδήποτε ρόλο.

Στο Shazam! Fury of the Gods (Shazam! Η Οργή των Θεών ) του David F. Sandberg, η φόρμουλα της οικογενειακής κωμωδίας και της υπερηρωικής δράσης λειτουργεί καλά, παρά τους μπερδεμένους διαλόγους και τις τοποθετήσεις προϊόντων.

Σκηνοθεσία: David F. Sandberg

Πρωταγωνιστούν: Grace Caroline Currey, Lucy Liu, Zachary Levi, Meagan Good, Helen Mirren, Adam Brody, Marta Milans, Rachel Zegler, Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou, Asher Angel, Ross Butler

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..