Κριτική Ταινίας : She Said

To She Said (Κάποια Μίλησε) της Maria Schrader είναι επαρκές, αλλά όχι αρκετά συνταρακτικό για μια τόσο σημαντική και καθοριστική υπόθεση στην ιστορία του Χόλυγουντ.

Η Τζόντι Κάντορ και η Μέγκαν Τόουι, ρεπόρτερ των «New York Times», αναλαμβάνουν να ερευνήσουν τις φήμες για μια σειρά σεξουαλικών κακοποιήσεων, οι οποίες αφορούν τον χολιγουντιανό μεγαλοπαραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν. Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των «Spotlight» και «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου», υπηρετεί με αφηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας είναι πως τα γεγονότα που πραγματεύεται είναι τόσο πρόσφατα, θεωρώντας εσφαλμένα πως όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε και ποιος ήταν ποιος. Όποτε, έχει ένα περισσότερο διδακτικό ύφος, παρά τη διάθεση να πει μια ιστορία. Ευτυχώς δεν δραματοποιεί ούτε εκμεταλλεύεται τη σεξουαλική παρενόχληση, αλλά προβάλει την οπτική γωνία των δημοσιογράφων των New York Times, σεβόμενη κατά κάποιο τρόπο τα θύματα. Όμως, σε κάθε περίπτωση, μοιάζει περισσότερο με ιστορικό ντοκουμέντο παρά με ταινία. Αξίζει να το δει κάποιος για να μάθει τις λεπτομέρειες και τι έγινε τελικά με το περίφημο σκάνδαλο Weinstein.

Οι χαρακτήρες, παρά το εξαιρετικό καστ, ήταν μερικές φορές υποτονικοί…ίσως και ρομποτικοί. Ενώ όλοι είναι καλοί, δεν ξεχωρίζει κάποιος. H Mulligan είναι ως συνήθως πολύ καλή, αλλά δεν της δίνονται πολλά να κάνει για να εξατομικεύσει πολύ τον χαρακτήρα της.

To She Said (Κάποια Μίλησε) της Maria Schrader είναι ένα δυνατό δημοσιογραφικό δράμα, καθηλωτικό, αλλά χωρίς δυνατές στιγμές.

Σκηνοθεσία: Maria Schrader

Πρωταγωνιστούν: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle, Samantha Morton, Ashley Judd

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..