Κριτική Ταινίας : Spider-Man: Across the Spider-Verse

Το Spider-Man: Across the Spider-Verse (Spider-Man: Ακροβατώντας Στο Αραχνό-Σύμπαν) των Joaquim Santos & Kemp Powers εντυπωσιάζει με την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη σχολαστική δεξιοτεχνία.

Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

Το Spider-Man: Across the Spider-Verse έχει μια νέα προσέγγιση στο γνωστό franchise, παρουσιάζοντας μια δημιουργική ανατροπή στον εμβληματικό χαρακτήρα, η οποία είναι αναζωογονητική και, ταυτόχρονα, συναρπαστική. Η ταινία είναι μια απολαυστική συνέχεια της ιστορίας. Παρόλο που προφανώς δεν είναι τέλεια, καταφέρνει να είναι μια διασκεδαστική και μια απίστευτα εντυπωσιακή ταινία κόμικ. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χαρακτήρων είναι ευφάνταστες, όπως και η συμπερίληψη των λεγόμενων Easter Eggs, που προσθέτει μια νότα χιούμορ στην αφήγηση.

Από οπτική άποψη, το Spider-Man: Across the Spider-Verse είναι αναμφισβήτητα εκπληκτικό. Κάθε σκηνή του είναι εξαιρετικά κατασκευασμένη, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι δημιουργικές επιλογές σε όλη την ταινία είναι αξιέπαινες και, αν και η ταινία υπερέχει σε αυτή την πτυχή, η αφήγηση και η ανάπτυξη των χαρακτήρων της είναι εξίσου σημαντικές για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η ιστορία είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά υπάρχουν τομείς που θα μπορούσε να ήταν πιο δυνατή. Η Hailee Steinfeld ντύνει εξαιρετικά με την φωνή της την Gwen Stacy και οι σκηνές της με τον Captain Stacy της Shea Whigham είναι πολύ καλές. Η ταινία εμβαθύνει και σε πιο σκοτεινά θέματα, αλλά δεν έχει το βάθος και το συναισθηματικό αντίκτυπο της προκάτοχου της.

Συνοπτικά, το Spider-Man: Across the Spider-Verse προσφέρει μια οπτικά εντυπωσιακή συνέχεια της πρώτης ταινίας που φέρνει φρέσκες ιδέες στο είδος των υπερηρώων. Αν και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όσον αφορά την αφήγηση και το συναισθηματικό βάθος, από τα συναρπαστικά γραφικά του μέχρι τους καλοσχηματισμένους χαρακτήρες του, προσφέρει ένα μαγευτικό και συναισθηματικό ταξίδι.

Με τις τολμηρές καλλιτεχνικές επιλογές του και τα εντυπωσιακά γραφικά, το Spider-Man: Across the Spider-Verse (Spider-Man:Ακροβατώντας Στο Αραχνό-Σύμπαν) των Joaquim Santos & Kemp Powers ξεπερνά τα όρια του τι μπορεί να πετύχει μια ταινία κόμικ.

Σκηνοθεσία: Joaquim Santos & Kemp Powers

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..