Κριτική Ταινίας : The 355

Το The 355 (Πράκτορες 355) του Simon Kinberg είναι μια κλισέ κατασκοπευτική ταινία, που απλά έχει πρωταγωνίστριες γυναίκες.

Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Mason “Mace” Brown πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Marie πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah , και την επιδέξια κολομβιανή ψυχολόγο Graciela σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Lin Mi Sheng, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους

Μια προβλέψιμη, αν και διασκεδαστική ταινία, που μένει πιστή σε κάθε στερεότυπο του είδους, θεωρώντας ότι τα ονόματα των πρωταγωνιστριών του αρκούν για κάνουν την ταινία να ξεχωρίζει. Αν και υπάρχουν κάποιες αρκετά καλές σκηνές δράσης, όπως και σεκάνς καταδίωξης, δεν αρκούν για να ξεπεραστεί η μετριότητα του σεναρίου, οι αδύναμοι διάλογοι και ο κακός ρυθμός.

Στα θετικά, η ταινία αποφεύγει να καρπωθεί τον επιφανειακό φεμινισμό, όπως γίνεται συνήθως σε ταινίες δράσης με πρωταγωνίστριες γυναίκες. Είναι απλώς μια ταινία κατασκοπείας που τυγχάνει να έχει γυναίκες κατάσκοπους, απλά και ξεκάθαρα. Οι ερμηνείες είναι καλές, με την Penélope Cruz να είναι μακράν η πιο ενδιαφέρουσα, αλλά στα πλαίσια που επιτρέπουν οι κακά ανεπτυγμένοι χαρακτήρες της ταινίας.

Το The 355 (Πράκτορες 355) του Simon Kinberg είναι μια φορμουλαϊκή ταινία με ήπιο σενάριο, που σπαταλά το ταλέντο των πρωταγωνιστριών της.

Σκηνοθεσία: Simon Kinberg

Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Penélope Cruz, Fan Bingbing, Diane Kruger και Lupita Nyong’o

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..