Κριτική Ταινίας : The Batman

Το The Batman του Matt Reeves είναι πολύ περισσότερο ένα σκοτεινό neo-noir με στοιχεία αστυνομικού δράματος, παρά μια ταινία με υπερήρωες.

Πάνω από ένα χρόνο τώρα, ο Μπρους Γουέιν βυθίζεται στο σκοτάδι της Γκόθαμ ως ο Μπάτμαν που σπέρνει τον φόβο στις καρδιές των εγκληματιών. Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος στοχεύσει στην ελίτ της πόλης, ένα μονοπάτι από γρίφους οδηγεί την έρευνα του Μεγαλύτερου Ντετέκτιβ του Κόσμου στον υπόκοσμο. Όσο η κλίμακα του νοσηρού σχεδίου ξεδιπλώνεται, ο Μπάτμαν πρέπει να συνάψει καινούριες συμμαχίες, να αποκαλύψει τον ένοχο και να αποδώσει δικαιοσύνη για την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που έχουν καταστρέψει την Γκόθαμ Σίτι.

Ο Reeves χρησιμοποιεί τα γραφικά και την όμορφη κινηματογράφηση, σε συνδυασμό με το πολύ καλό μοντάζ, για να αφηγηθεί αυτή τη σκοτεινή ιστορία του Μπάτμαν με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Αυτό που κάνει τον Batman πιο ανθρώπινο σε αυτή την ταινία, είναι τα ηθικά διλήμματα και η ανθρώπινή του φύση. Η μεγάλη διάρκεια των 176 λεπτών είναι γεμάτη με πλοκή, χαρακτήρες και καλά σκηνοθετημένες σκηνές.

Ο Robert Pattinson είναι ένας υπέροχος Batman σε μια νεότερη, πιο ξεκάθαρη εκδοχή του χαρακτήρα. H Zoe Kravitz είναι η μέχρι τώρα καλύτερη Catwoman και ο Paul Dano είναι απολύτως ανατριχιαστικός ως Riddler, ενώ ο Colin Farrell είναι επίσης αξέχαστος ως Penguin. Στο σύνολο τους, οι χαρακτήρες αναπτύσσονται πολύ καλά, έχουν κίνητρα και χρόνο, πράγμα σπάνιο για ταινία του είδους.

Το The Batman του Matt Reeves είναι ένα συναρπαστικό και όμορφα δημιουργημένο αστυνομικό παραμύθι.

Σκηνοθεσία: Matt Reeves

Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Barry Keoghan, Paul Dano, Jeffrey Wright, Colin Farrell, Amber Sienna, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, John Turturro

Πες μας την άποψη σου..