Κριτική Ταινίας : The Big Sick

Το The Big Sick (Έρωτας Μετ’ Εμποδίων) είναι μια ξεκαρδιστική, γνήσια και γεμάτη συγκίνηση διαφυλετική ιστορία αγάπης. Με πνευματώδεις διαλόγους και έξυπνα γραμμένη, η ταινία μοιάζει ένα τέλειο μείγμα ρομαντικής κωμωδίας και δράματος.

Στην ταινία The Big Sick (Έρωτας Μετ’ Εμποδίων), ο Kumail Nanjiani μας εξιστορεί μια πραγματική ιστορία αγάπης, αυτήν εκείνου και της γυναίκας του. Ένας Πακιστανός μετανάστης, ο Kumail, ερωτεύεται την Emily, και ως συνέπεια αυτού πρέπει να ξεπεράσει τις αυστηρές θρησκευτικές πεποιθήσεις της οικογένειάς του και την επιθυμία τους να παντρευτεί κάποια όμοια με εκείνον. Η σχέση του με την Emily τον βάζει στην μέση μιας ιδιότυπης κατάστασης, αφού και από τις δύο μεριές υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάει. Όμως, όλο αυτό το “Γάμος αλά Ελληνικά”, τελειώνει όταν η ασθένεια της Emily έρχεται στο προσκήνιο και ο ίδιος πρέπει να αντιμετωπίσει και τη δική της οικογένεια. Οι εντάσεις, τα ψέματα και η αγάπη καταγράφονται υπέροχα στην ταινία, η οποία δεν εκβιάζει συναισθηματικά, αλλά περιγράφει τα συναισθήματα όλων των εμπλεκόμενων ανθρώπων με τρόπο τέτοιο που συγκινεί.

H δομή της ταινίας είναι απλή, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή συγκλονιστικό. Το The Big Sick (Έρωτας Μετ’ Εμποδίων) αρχίζει ως μια ανεξάρτητη ρομαντική κωμωδία και στο δεύτερο μέρος της καταλήγει, αφού η ασθένεια έχει χτυπήσει, σε ένα συγκινητικό ρομαντικό δράμα. Κάθε κομμάτι της ταινίας είναι καλοφτιαγμένο, ενώ ο ταλαντούχος Kumail Nanjiani παίζει εξαιρετικά τον εαυτό του, τόσο την κωμική όσο και τη δραματική πλευρά του. Οι Ray Romano και Holly Hunter πραγματικά προσθέτουν στην ταινία. Ειδικά η Hunter είναι, το λιγότερο, εντυπωσιακή. Αρκετά καλή και η Zoe Kazan (εγγονή του Ηλία) στον ρόλο της Emily, απλά λίγο υποδεέστερη σε σχέση με τους προαναφερόμενους.

Το The Big Sick (Έρωτας Μετ’ Εμποδίων) δεν είναι πρωτότυπο, αλλά είναι μια καλοφτιαγμένη αστεία ταινία που δεν διστάζει να μπει σε βαθιά δραματικά νερά. Ο Kumail Nanjiani μας παρουσιάζει μια ιστορία από την ζωή του που, χωρίς να το απαιτεί, μιλάει για την αποδοχή και την αγάπη με έναν υπέροχο τρόπο.

Σκηνοθεσία: Michael Showalter

Πρωταγωνιστούν : Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Adeel Akhtar και Anupam Kher

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..