Κριτική Ταινίας : The Courier

O Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier) του Dominic Cooke είναι μια old school, αξιοπρεπής κατασκοπευτική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες.

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. H ιστορία ενός Βρετανού επιχειρηματία, του Wynne που βοήθησε την CIA να εισχωρήσει στα σοβιετικά πυρηνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Το “βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα” υπάρχει παντού πάνω στην ταινία, από την ιστορία μέχρι τα σκηνικά. Κάθε λεπτό, αυτό που σε κρατάει, είναι το γεγονός πως αυτά τα γεγονότα ήταν όντως πραγματικά γιατί, πάρα τις αξιοπρεπέστατες ερμηνείες και την αρκετά καλή σκηνοθεσία, δεν υπάρχει αρκετή ίντριγκά στο σενάριο ώστε να κρατήσει από μόνο του το ενδιαφέρον. Όχι ότι είναι κακό, απλά δεν είναι κάτι καινούριο. Οι Ρώσοι και η όλη απεικόνιση της εποχής είναι κλασική χολιγουντιανή.

Ο Benedict Cumberbatch είναι εξαιρετικός στον ρόλο του, όπως και ο Merab Ninidze με τον όποιο έχουν εξαιρετική χημεία. Η ταινία είναι καλύτερη όταν επικεντρώνεται σε αυτούς τους δυο.

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier) του Dominic Cooke είναι μια καλά εκτελεσμένη, άλλα κοινότυπη, ιστορική, κατασκοπευτική ταινία.

Σκηνοθεσία: Dominic Cooke

Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Jessie Buckley, Angus Wright

Πες μας την άποψη σου..